"Moram da smislim šta je najbolje za mene i Srbiju": Selektor svetskih šampionki potvrdio ponudu Turske 1Photo by Dusan Milenkovic / Starsport.rs

Šef stručnog štaba najbolje ženske odbojkaške reprezentacije na planeti progovorio o raskršču na kom mu se nalazi karijera.

Danijele Santareli došao je umesto višedecenijskog stratega Orlica i osvajača brojnih medalja, Zorana Terzića, da bi već u prvoj sezoni podigao trofej namenjen planetarnim vladarkama na mreži.

Dominatna odbrana titule svetskih šampionki i emotivno vođenje utakmica doneli su ovom Italijanu popularnost u Srbiji, ali ga i preporučili bogatom i ambicioznom Odbojkaškom savezu Turske.

Mada se zna da je „papirom“ vezan za OS Srbije i da je doveden da, za početak, odradi olimpijski ciklus sa Tijanom Bošković i devojkama. Sa kcentom na napad na nedostajuće olimpijsko zlato.

„Imam ugovor sa Srbijom. Red je da prvo razgovaram sa čelnicima Saveza s kojim sarađujem, čak i ako me ova ponuda raduje, dokazuje da smo dosad odradili kvalitetan posao.

Moram da smislim šta je najbolje za mene i Srbiju. Naći ćemo odgovarajuće rešenje za obe strane“, izjavio je nedavni osvajač Svetskog klupskog prvenstva sa Koljeanom za Korijere delo sport.

Najavivši ozbiljan razgovor sa novim predsednikom OSS, Đulom Mešterom, i njegovim saradnicima, jer ga Turci mame sa 200.000 evra po sezoni, što bi bila ozbiljna povišica u odnosu na primanja u Srbiji

Sa druge strane, ima u „rukama“ fenomenalne Orlice i životnu šansu da se sa njima popne na tron tokom OI u Parizu 2024. godine. Gde bi volela i Turska da ga vidi kao svog selektora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari