"Moramo da se borimo do kraja": Đerona traži pobedu protiv Holandije 1Photo by Starsport.rs

Selektor muške rukometne reprezentacije želi pozitivan ishod oproštajnog meča na Svetskom prvenstvu.

Orlovi su izvisili za četvrtfinale takmičenja u Poljskoj i Švedskoj, ali još imaju teoretsku šansu za osvajanje 9. ili 10. mesta, što bi značilo ostanak u borbi za kvalifikacije za Olimpijske igre 2024. godine.

Put do njih vodi preko rezultatskih nejednačina, u kojoj su i selekcije iz drugih grupa – Slovenija i Hrvatska – kao konkurentni za zvanje najuspešnijih trećeplasiranih ekipa na kraju glavne runde SP. Pobeda nad Holandijom je ipak prvi zadatak, želja i cilj, s tim da bi gol razlika morala da bude najmanje 13 golova.

„Kako je san o četvrtfinalu gotov, sada moramo da damo sve od sebe, da se borimo do kraja i završimo na što boljoj poziciji kako bismo bili u prilici da se borimo za Olimpijske igre. Pobediti Holandiju neće biti nimalo lako, igrači su jako umorni i na nama je da ih oporavimo i pripremimo za završni duel“, izjavio je Toni Đerona pred meč 23. januara (18.00).

Nemačka je u drugoj utakmici aktuelne faze turnira srušila četvrtfinalne snove Srba, između ostalog maksimalnim usporavanjem igre slabijeg ali respektabilnog sastava Lala.

„‘Holandija igra na isti način sve svoje utakmice – brza tranzicija, imaju šest do sedam igrača koji igraju gotovo sve vreme. Biće ovo fizički jako zahtevna utakmica. Nadam se da će činjenica što možemo da menjamo i uključujemo više igrača može da nam donese prevagu u ovoj utakmici”, zaključio je Đerona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari