"Moramo sve da pobedimo": Toni Đerona veruje u plasman u Top osam 1Photo by Starsport.rs

Selektor muške A rukometne reprezentacije Srbije optimista pred nastavak Svetskog prvenstva.

Srbija je sa dva boda iz ubedljive pobede protiv Katara (34:24) zadržala šansu za plasman u zacrtano četvrtfinale Svetskog prvenstva u Švedskoj Poljskoj.

„Došli smo po četvrtfinale, što znači da moramo pobediti sve tri da bismo uspeli. Znamo kakva je Norveška reprezentacija, ali pripremićemo se kako treba, ali će se tim najpre odmoriti večeras“, konstatovao je Toni Đerona uoči duela sa pomenutom nordijskom selekcijom, te nacionalnim timovima Argentine i Holandije u novoformiranoj grupi.

U igri Orlova odbrana nije štimala kako treba u prvom poluvremenu, da bi u drugih 30 minuta momci raširili krila u obe faze igre.

„Naravno da sam zadovoljan nakon ovakve pobede. Bilo je teško na početku, izgubili su Kapotea i to nam je pomoglo, naša odbrana se podigla u drugom poluvremenu, Dejan je dobro branio i na kraju smo zabeližili vrlo finu pobedu“, prokomentarisao je španski stručnjak za Balkan-handball.com.

Selektor srpskog tima oduševljen je povratničkom rolom Dejana Milosavljeva, koji je tek nedavno završio lečenje povređene noge a večeras blistao među stativama.

„Njegov povratak nam je značio čak i u psihološkom smislu za protivničke igrače. Imali su problem kada ga ugledaju na golu, a i mi smo igrali sigurnije. Imamo tri odlična golmana“, smatra Đerona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari