Natho: Teren Radničkog je najgori na kojem sam ikada igrao 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Odigrao je Bibars Natho u Nišu 100. meč u crno-belom dresu; Partizan je prolećni deo sezone započeo pobedom (2:0) međutim izraelskom reprezentativcu, posle meča, akcenat je bio na očajnoj travnatnoj podlozi na Čairu, terenu na kojem Radnički igra od 1963. kada je stadion izgrađen. Nisu rupe i džombe na travnatoj podlozi bruka samo za Radnički, već celokupan srpski fudbal, u kojem se, gotovo uopšte, a sigurno ne planski, ne ulaže u infrastrukturu.

Pristojni uslovi, ako se izuzmu travnati tereni stadiona Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine, na ostalim terenima Superlige postoje samo do novembra i od aprila do juna, u toku jedne takmičarske godine.

Od ove sezone, na pomenutu listu može se staviti i novoizgrađeni stadion TSC-a, međutim svi ostali tereni, od Subotice pa do Surdulice potpuno su neuslovni za igru, sa prvom jesenjom kišom. Blato, džombe, neravnine, busenje nešto je što karakteriše terene klubova poput niškog Radničkog, Radnika, Spartaka, Čukaričkog… koji se listom hvale ulaganjima u igrački kadar, ne vodeći računa o najelementarnijim stvarima za jedan pristojan klub.

Utisak je da u tako „paklenoj“ konkurenciji niški Čair ubedljivo zauzima lidersko mesto, jer rupe koje postoje na terenu fudbal pretvaraju u „hrkljuš“.

Bibars Natho, izraelski kreativac, u karijeri je igrao na raznim stadionima, a posle meča sa Radničkim ostao je zatečen podlogom po kojoj se kotrljala „bubamara“.

„Zaista je bilo teško igrati i pobediti, jer je teren bio toliko loš, da slobodno mogu reći da smo igrali sve osim fudbala. Bila je to plaža, a ne fudbalski teren za igru. Mislim da je ovo bio najgori teren na kom sam ikad igrao u svojoj karijeri, a igrao sam nekad i na -15 i -20 stepeni. Ovo je bio stvarno najgori teren na kom sam igrao, koliko se sećam“, jasan je bio Natho, daleko jasniji od srpskih fudbalera i trenera koji listom ćute ili samo u par uopštenih rečenica obično konstatuju da „teren nije bio u najboljem stanju“ što je čist eufemizam za blatnjave podloge širom Superlige.

Raspoloženije je kreator igre Partizana pričao o svom jubileju – 100. meču za crno-bele.

„Poseban je osećaj što sam odigrao 100 utakmica u Partizanovom dresu. Nadam se još mnogim, minimum još 100. Zaista lep osećaj i bio sam stvarno uzbuđen danas zbog te činjenice, ali sad moram da nastavim dalje i u još boljem ritmu“, istakao je Natho.

Dodatno je Natho srećan što se posle duže pauze zbog zdravstvenih razloga vratio na teren.

„Posebno sam srećan što sam sam se vratio oporavljen i spreman, jer nisam igrao takmičarske utakmice dva-tri meseca. Osećam se dobro i, kao što sam i rekao ranije, bilo je veoma teško igrati fudbal juče, ali sam srećan zbog povratka i radujem se narednim utakmicama. Pokušaćemo da damo sve od sebe u Ligi konferencije, ali moramo da budemo i 100 odsto koncentrisani na domaće prvenstvo. Svaka utakmica je veoma važna, svaka utakmica za nas je, kako volimo da kažemo, kao poslednja. Svaka utakmica može da odredi budućnost i moramo biti veoma koncentrisani na to“, poručio je kreativac Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari