Ne pravite se Englezi: Zašto su se igrači Bajerna ljutnuli na svoje rukovodstvo zbog dolaska Vokera 1Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Još nije izvesno hoće li Hari Kejn (29), najbolji strelac engleske fudbalske reprezentacije svih vremena, preći iz Totenhema u Bajern, a sve je izvesnije da će s Ostrva put Minhena jedan drugi Englez.

Desni bek Mančester sitija Kajl Voker (33) obavestio je trenera engleskog prvaka Španca Đozepa Gvardiolu da bi da prihvati ponudu nemačkog velikana, s kojim je sve utanačio..

Već se zna da Bajern hoće s njim da potpiše ugovor na dve godine, s mogućnošću da se saradnja zatim produži za još jedbu sezonu. Govori se da bi Bavarci u transfer uključili francuskog desnog beka Benžamena Pavara (27) uz doplatu „građanima“ od 15 miliona evra.

To koga rukovodstvo neprikosnovenog vladara Bundes lige hoće da dovede, a koga da proda ne dotiče igrače, ali im nije pravo bilo kad su saznali da se Vokeru sprema ugovor po modelu 2+1.

Ne pravite se Englezi: Zašto su se igrači Bajerna ljutnuli na svoje rukovodstvo zbog dolaska Vokera 2
Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Razlog za nezadovoljstvo pojedinih jeste nepisano klupsko pravilo da s igračima koji su stariji od 30 godina može biti sklopljen samo ugovor na jednu sezonu. Zato su pre godinu dana zategnuto tekli pregovori s golmanom Manuelom Nojerom (37) i Tomasom Milerom (33), kojima je na jedvite jade zbog njihovih dugogodišnjih zasluga u klubu i odanosti Bajernu učinjeno da potpišu na po dve godine, do juna 2024.

Zato je sada nekima nepojmljivo da Voker ima popust kao da je zlata vredan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari