Nekome se namešta drugo mesto 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Miroslav Nikolić, trener Vojvodine i bivši pomoćnik u reprezentaciji Srbije kažnjen je sa 230.000 dinara zbog izjava na račun suđenja posle meča 26. kola Košarkaške lige Srbije. Nikolić je arbitre ovog meča optužio da su lopovi, a za ligu rekao da je „neregularna“.

– Zoveš me da ti kažem nešto pa da me opet kazne – rekao je legendarni stručnjak na početku razgovora za Danas, a zatim dodao:

– Čim kažem istinu oni me kazne. Nisam se bunio kad smo gubili utakmice a suđenje bilo fer, ali ovo protiv Kolubare je bilo smešno. A i kazna je smešna, dobio sam dve tehničke na pravdi boga. Nikada nisam komentarisao suđenje, mada su nam uzeli četiri utakmice ove godine. Ne zna se ni ko sudi, ovo su katastrofalne sudije, ovo je strašno. Na toj utakmici su nas krali od početka do kraja.

Nikolić traži da se kazne arbitri koji, po njegovom mišljenju, sude tendenciozno.

– Valjda ima neki kontrolor koji je video šta se dešavalo, nek kaže u izveštaju da je bilo tendenciozno i onda nek se kazne. Nije tačno da u Srbiji nema dobrih sudija, problem je što sude neki lopovi i njih treba izbaciti iz lige.

Poznati trener tvrdi da je očigledno da je takmičenje neregularno.

– Treba da nas puste da igramo košarku, a ne da se po celoj ligi igraju nameštene utakmice. Liga je neregularna i treba da ih bude sramota zbog toga. Puno timova se bori za drugo mesto, ali se očigledno za nekog namešta – tvrdi trener Vojvodine.

Jedan od najiskusnijih trenera u Srbiji kaže da je najveći problem domaćeg košarkaškog takmičenja loša organizacija.

– Problem je organizacija takmičenja, Košarkaška liga Srbije je jako takmičenje, može svako svakog da dobije i treba da sude kvalitetne sudije. Takođe, mi treba da se borimo da nam košarka ne propadne. Sada ispada da srpskoj košarci ne treba Novi Sad kao centar. Ako je tako neka otvoreno kažu, pa da ne igramo više. Stalno se borimo se da se ovaj sport vrati u velike gradove i da tamo dignemo košarku. Kod nas se guraju sela. Nemam ništa protiv sela, košarka može i tamo da se igra, ali zna se da se na visokom nivou može igrati samo u gradovima. Tu su veliki sponzori.

Miroslav Nikolić je u karijeri trenirao gotovo sve najbolje srpske klubove, a godinama je bio i u stručnom štabu reprezentacije.

– Ja sam u srpskoj košarci već 50 godina, valjda sam nešto uradio za taj sport, a oni me kažnjavaju za stvari koje nisam uradio. Neću da se vežbaju na meni, da me šikaniraju i potcenjuju. Šalju ljude da se iživljavaju na meni.

Platiću kad budem imao

Trener Vojvodine Miroslav Nikolić kaže da je kazna od 230.000 preoštra i potvrda da nije dovoljno cenjen njegov rad u srpskoj košarco.

– Kazna je smešna. Platiću je kad budem imao pare – kaže Nikolić za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari