Nemanja Matić: Navijam za Srbiju, naše momke i selektora Stojkovića 1Foto: EPA-EFE/Alastair Grant

Navijam za Srbiju, naše momke i selektora Stojkovića i nadam se pobedi protiv Republike Irske, kaže za Danas Nemanja Matić, eks reprezentativac Srbije i fudbaler Mančester junajteda, navodeći da će utakmicu gledati u TV prenosu.

Srpski internacionalac navodi i da Irci imaju odličan tim koji se ne sme potceniti.

Ostavku predsednika FSS Slaviše Kokeze, naš sagovornik ne želi da analizira, ili bar ne ozbiljno, iako je mnogo toga jasno.

– Sa bivšim predsednikom Saveza nisam imao nikakve kontakte. Natpise u medijima o njemu ne želim da komentarišem – kaže Matić.

* Kuda dalje ide srpski fudbal i sa kim?

– Mnogo toga je jasno posle Nemanjinog pisma. To nije nikakav politički potez, već samo briga za ono što se zove fudbal. Podržavam stav Nemanje Vidića, ali posle jednog takvog stava napredak možemo očekivati posle pet ili šest godina.

* Nemanja, zašto Vas nema u reprezentaciji, ako toliko podržavate selektora Stojkovića?

– Oprostio sam se još 2019. godine, tako da ne treba da čudi što me nema u reprezentaciji. Nema šta da podržavam kad novog selektora još nismo videli na delu, nepoznat mi je način na koji radi u fudbalu jer nisam imao prilike da sarađujem s njim i, iskren da budem, nisam pratio ekipe koje je trenirao. Moje je da navijam i šaljem im punu podršku pred ove utakmice.

* Kada ne igrate, jeste li u kontaktu sa Nemanjom Vidićem, koji je „pucao penal“, čini se s pravom?

– U kontaktu smo. Podržavam njegov javni istup, koji se odnosi na boljitak srpskog fudbala. Mislim da je sve jasno napisao. Jako je bitno ko će biti na čelu Saveza, ko će vratiti poverenje u Savez kao instituciju. Nikako ne sme biti neko iz politike ili neko sumnjive biografije. Nemanja Vidić je rešenje na duge staze i stojim iza svojih reči.

* Kad očekujete izbor novog rukovodstva FSS?

– Mi, internacionalni igrači nismo deo nikakvih zvaničnih organa upravljanja u FSS. Ja stojim na raspolaganju da pomognem. Moram Vam reći da ovde u Engleskoj niko ne komentariše stanje u srpskom fudbalu, ali to mene ne demotiviše da u skladu sa svojim mogućnostima pomognem.

* Jeste li spremni da se uključite u pomoć reprezentaciji u kvalifikacijama za SP?

– Gledaću, navijati i nadati se uspehu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari