Nenad Lalatović nakon suspenzije: Ovo je sramota za državu 1Foto: Sasa Djordjevic/Starsport

Trener Radničkog Nenad Lalatović, koji je u četvrtak kažnjen sa četiri utakmice suspenzije nakon što je isključen na utakmici njegovog tima protiv Mladosti iz Lučana, tvrdi da je u pitanju zavera protiv njega i kluba iz Niša.

„Tri meseca govorim da će se ovo desiti, oni koji su mislili da su to neke moje teorije zavere, sada su razuvereni. Mnogima smeta Radnički, sada kada su videli koliko smo se pojačali, kakvu smo ekipu skockali, kada smo prišli na pet bodova do plej-ofa, svi drhte i rešili su – da sklone Nenada Lalatovića! Čekao se samo egzekutor koji će biti spreman to da uradi i, evo, našli su ga. Samo, da vam kažem, moji sinovi Marko i Vanja bi ovo bolje smislili i manje providno izveli“, rekao je Lalatović, a zatim dodao:

„Pokazuju mi da su sila za mene, da su jači, opasniji, ali ja se sa njima ne takmičim. Žao mi je zbog Radničkog, ja sam ovde plaćen trener, neko ovde ulaže novac, sklopili smo tim, i sad je neko rešio da me suspenduje. Ja ću ovo stoički da podnesem, dobićemo mi te četiri utakmice. Biću ja i u Novom Pazaru na stadionu, vodiću sve treninge, motivisaće ovo moje fudbalere, jer ovo je udar na njihov klub, koji mnogima smeta. Oni mene provociraju da ja sad krenem da napadam moju državu, a ovo jeste sramota i za državu i ja molim tu državu da me sada zaštiti. Molim ministra policije da se uključi u slučaj, jer meni neko uzima pravo da radim. Ja sam već rekao kakve promene su potrebne našem fudbalu i da treba da dođe čovek koji je situiran i nezavistan. Krajnje je vreme da se u Savezu uspostavi neki red, da se zna ko vodi naš fudbal, kome mi polažemo račune, a ne da Dejan Filipović vodi glavnu reč. Ti ljudi su prolazni, ja ću ostati u srpskom fudbalu. Mene cela Srbija zna, a njih ne znaju ni njihove komšije“.

Lalatović je ukazao i na ulogu sudije Milana Ilića.

„On je godinu dana bio suspendovan i sudio je Prvu ligu zbog grešaka na utakmicama Borac – Spartak i Javor – Novi Pazar. Poznato je kakve su odluke bile na tim utakmicama, kada su igrači sedeli, valjali se po terenu, izbijali loptu u aut iz protesta, videlo se tada na šta je taj čovek sve spreman. Sada taj sudija se postavlja da bude četvrti sudija na mojoj utakmici u prvom kolu prolećnog dela“, rekao je trener Radničkog iz Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari