Liga Evrope: Nepromišljenost Srnića koštala poraza hrabru Crvenu zvezdu 1(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Veoma kompetitivnu utakmicu odigrali su fudbaleri Crvene zvezde na startu Lige Evrope. Da nije bilo nepromišljenosti Slavoljuba Srnića težine dosuđenog penala za Monako, moglo bi se konstatovati da su crveno-beli bili bliži konačnom trijumfu – 0:1 (0:0).

Hrabro i pametno odigrali su puleni Miloša Milojevića, međutim, nisu nagrađeni za dobru partiju, naprotiv, surovo su kažnjeni pogotkom Emboloa iz penala.

Odlučio se trener Milojević na svom internacionalnom debiju na klupi Crvene zvezde da zaigra opreznije sa dvojicom defanzivno orijentisanih veznjaka – Sanogom i Srnićem kako bi obezbedio čvrstinu u manevru i pokušao da uspori igru Monaka kroz kratke pasove.

Sasvim su korektno stajali crveno-beli i držali linije protiv rivala koji u Minaminu, Golovinu, Ben Jederu, Fofani ima izuzetne fizikalce, odličnih motoričkih sposobnosti.

Morali su fudbaleri Crvene zvezde da konstantno vode računa kako napadaju, vrše transforamaciju, s obzirom na to da je svaki pogrešan pas mogao da proizvede munjevitu kontru rivala, koji je težio ka tome da iskoristi nedovoljnu brzinu Erakovića, Milunovića i Dragovića i loptom iza njihovih leđa ugrozi Borjana.

Milojević je odlučio da zaigra sa trojicom štopera i da Srnića koristi desno, ali i u sredini manevra, u zavisnosti od načina na koji je igrao Monako.

Upravo su gosti na delu pokazali koliko su opasni kada preseku pas; Kanga je izgubio loptu u 16. minutu, Kamara je automatski izbio ispred Borjana ali je na sreću crveno-belih šutirao pored gola.

Monako je bio taj koji je diktirao ritam, pokušavao da iskoristi brzinsku i motoričku superiornost, međutim, Zvezda je u takvoj konstelaciji snaga mogla da se uzda u Bukarija koji je najopasniji kada dobije pas u prostor.

Igrao se 37. minut kada su crveno-beli mogli do vođstva. Jednu izbijenu loptu Kanga je na centru igrališta munjevito prosledio ka Bukariju koji je izbio ispred golmana Nibela, ali je iz malog ugla šutirao najbolje što je mogao, nedovoljno za slavljeničko raspoloženje na stadionu.

U odnosu na revanš meč plej-ofa sa Makabijem na Marakani, Zvezda večeras fizički nija pala, naprotiv. Disciplinovano, organizovano i pametno stvarala je prilike a izvrsnu je imao Katai, kada je lukavo pokušao iz slobodnjaka, iskosa da iznenadi Nibela u čemu je i uspeo, ali je nemački golman izbacio loptu sa gol linije.

Kako je vreme odmicalo, Zvzeda je sve bolje kontrolisala tempo, ulaskom Bena umesto Pešića dobila je i na dinamici u samom špicu napada.

Katai i Kanga su sve češće kreirali, delili pasove i ubacivali se između linija.

Kanga je izvrsnim šutem sa distance zatresao prečku, imao je i Bukari dovoljno prostora da po desnoj strani stvara višak, dok je maltene svaki korner bio konkretizovan pokušajima visokih Milunovića, odnosno veštih Dragovića i Kataija.

Nije Monako delovao kao tim koji ima više ideja i znanja, međutim, fizička konstantnost i izdržljivost bila je najveći benefit francuskog predstvnika, što se videlo kod kontakta, nepromišljenog, kojeg je Srnić ostvario sa Golovinom u svom šesnaestercu.

Želeći da sustigne Rusa na drugoj stativi u kontri Monaka, slučajno ga je zakačio, ali je sudija bez premišljanja pokazao na penal.

Nije Zvezda ustuknula posle gola Emboloa, pametno je Milojević ubacio Nikolića umesto klonulog Srnića. Eraković je prešao na desnog beka, Kanga je dobio partnera u kreaciji a koji minut kasnije sudija Osmers propustio je priliku da potvrdi ujednačenost u kriterijumu.

Ben je u driblingu prevario Marijapana, kontakta je bilo u kaznenom prostoru Monaka, ali je sudija bio ubeđen da ničega sumnjivog nije bilo u startu štopera Monaka.

Umalo je mogao još više da se obruka kada je pred kraj meča očigledan start Dragovića na loptu u mahu okarakterisao kao penal, i tek nakon signala iz VAR sobe smogao snage da se iskupi.

Imala je Zvezda još toliko energije da inicijativu konkretizuje pokušajima Milunovića i Kulibalija nakon kornera, ali poslednji trzaji nisu pogodili u metu.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari