Nik Kirjos: Nema šanse da igram tenis u 33. godini. Sada se osećam kao da imam 57 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

Harizmatičan igrač ali kontroverznih izjava, Nik Kirjos je ubeđen da se neće još dugo baviti tenisom.

Igrao je prošle godine finale Vimbldona koje je glatko izgubio od Novaka Đokovića. Postigao je tada najveći uspeh u karijeri na grend slemovima, međutim, posle najvećeg turnira na svetu usledio je veoma težak period za Nika Kirjosa.

Dugo se oporavljao od povrede kolena, imao je i nekoliko lakših zbog čega je u 2023. odigrao tek jedan meč. Ima i onih koji njegovo dugo odsustvo tumače time da se prezasitio tenisa i da je želeo da napravi nešto dužu pauzu.

Sam Kirjos smatra, iako je tek u 28. godini, da mu se karijera bliži kraju i da nema šanse da bude profesionalac do 33. godine života.

– Da li imam još pet godina karijere? Nema šanse! Ne pada mi na pamet da igram sa 33. To je ludo i pomisliti. Mogu da vam obećam, jednom kada se povučem, više me nikada nećete videti – tvrdi Kirjos.

Nije da baš australijski teniser slovi za doslednog profesionalca. Možda je i hedonistički pristup životu doprineo tome da se oseća starijim nego što zapravo jeste, odnosno da mu telo šalje signale da već u 28. godini uspori ritam.

– Naš raspored u sezoni se oteo kontroli. I osećam se sve starije. Vidim kako starim. Imam 28, ali sa svim tim alkoholom i žurkama, imam utisak kao da mi je 57.

Trenutno ne razmišlja o tome šta bi mogao da radi nakon završetka profesionalne karijere, ali priznaje da postoje određene šanse da ostane u tenisu.

– Šta bih mogao da radim? Recimo, da budem trener Tijafou. To bi bila ludnica – u šali je prokometarisao Kirjos, svestan da bi saradnja sa Amerikancem bila zabava za javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari