Nikola Grbić: Veliki uspeh odbojkaša 1Foto: Starsport

Trener odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je danas, po dolasku na beogradski aerodrom, da je osvajanje medalje na Evropskom prvenstvu veliki uspeh i da je važno što je njegova ekipa uspela da se oporavi posle poraza u polufinalu.

Biti među prve tri ekipe u Evropi u bilo kom sportu je veliki uspeh, rekao je Grbić na konferenciji za novinare sa odbojkašima i ocenio da je važan kontinuitet u osvajanju medalja.

Grbić je ocenio da u Evropi postoji deset reprezentacija ujednačenog kvaliteta i da sve one mogu da se bore za medalju.

Svi igraju brzo i organizovano i imaju dobre uslove za treniranje, dodao je Grbić i istakao da veruje da će se vrednost bronzane medalje još bolje videti kada prođe malo vremena.

Grbić veruje da bi njegovi odbojkaši da su kojim slučajem igrali u finalu uspeli da savladaju Rusiju i da mu je zato žao zbog poraza od Nemaca.

Kapiten reprezentacije Dragan Stanković je ocenio da je utakmica za treće mesto protiv Belgije u nedelju uveče donela dosta emocija.

On je zahvalio saigračima na velikom trudu i pokazanoj želji u borbi za bronzanu medalju.

I njegovi saigrači Nemanja Petrić i Srećko Lisinac su zadovoljni osvajanjem trećeg mesta.

Protiv Belgije smo pokazali srce i da ova ekipa nikada ne odustaje, naglasio je Petrić.

Lisinac je rekao da je zasluga i njegovih drugova iz reprezentacije što je on proglašen za najboljeg igrača na mreži, odnosno blokera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari