Nikola Jokić sam svoj režiser 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Srpski as unapred spremio odgovore, na pitanja za koja je mislio da će mu biti postavljena posle pobede Denvera nad Nju Orleansom (134:116).

Za srpske medije Nikola Jokić je generalno nedostupan. Tokom dvomesečnog boravka u Srbiji, nakon osvojene šampionske titule sa Denver Nagetsima, nije doa nijednu izjavu za domaće medije.

Neprofesionalan odnos prema ljudima kojima je novinarstvo profesija u Srbiji, Jokić ne može da primenjuje u Americi. U NBA ligi su pravila jasna i svako kršenje, bez obzira na to kolika je igračka veličina u pitanju, finansijski je papareno snakcionisano.

Toga je svestan i Nikola Jokić, tako da svoje obaveze revnosno ispunjava. U Americi redovno odgovara na gotovo identična pitanja, koaj se ponavljaju skoro svako veče.

Kako bi barem malo promenio monotoniju, posle meča sa Nju Orleansom, na kojem je prestigao Lebrona Džejmsa po broju tripl-dabl učinaka (108. u karijeri) Jokić se pojavio na konferenciji sa unapred pripremljenim odgovorima, ne sačekavši da novinari uopšte postave pitanja.

– Džulijan Stroter je bio baš dobar danas. Imao je veliki uticaj na našu igru, doneo nam je energiju koja nam je bila potrebna da pogađamo. Imamo mnogo samopouzdanja sa njim na terenu. Mislim da bi samo mogao da bude malo agresivniji, zbog sebe samog. On gleda da igra za druge, što je dobro, ali mislim da bi nam pomoglo da je malo agresivniji – započeo je sa izlaganjem Jokć, počevši od partije rukija sa Gonzage.

Presudnom se ispostavila treća četvrtina koju je domaćin rešio u svoju korist (40:21).

– Treća četvrtina nam je bila zaista neverovatna. Posebno posle prvog poluvremena kada nismo imali energiju i kada se lopta nije kretala. Završili smo meča sa 37 asistencija i devet izgubljenih lopti. U prvom poluvremenu nismo igrali za druge. Neću reči ‘sebičnu košarku’, ali imali smo mnogo pokušaja za tri poena. Nismo imali fokus u prvom poluvremenu, ali smo dobili meč u drugom poluvremenu.

Jokić je meč protiv Pelikansa završio je sa 35 poena, 14 skokova i 12 asistencija, što mu je 108. tripl-dabl u karijeri, po čemu je četvrti na ukupnoj listi NBA lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari