Nikola Jović posle rekorda karijere: Kao što trener kaže - to je karma 1EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

U pobedi Majamija nad Milvokijem (123:97) NIkola Jović učestvovao je sa rekordna 24 poena.

Povratkom u startnu postavu, reprezentativac Srbije kao da je dobio eliksir košarkaške radosti na način da je naprosto oduševio sve prisutne u hali.

Jović je u meču sa jednim od najboljih timova NBA lige ove sezone postavio lični rekord sa 24 poena.

Nije bio obeshrabren neigranjem u poslednja dva meseca, naprotiv.

Ukazanu šansu iskoristio je na način da je posle meča dobio gromke aplauze i zagrljaje od strane saigrača.

Uz rekordna 24 poena, imao je i sedam skokova i tri asistencije, šutiravši za tri impresivnih 5/8.

– Osećaj je izvanredan. Bio sam starter na 10-12 utakmica ove sezone, sve vreme sam koncentrisan, spreman da iskoristim šansu kada opet budem starter. Danas je bio taj dan, trener je želeo da pobedimo i da precizno sledimo ono što smo se dogovorili, što smo i učinili. Plan igre je bio sjajan, svi smo delili loptu. Kao što trener uvek kaže, to je karma – protok lopte je bio pravi, odbrana odlična, i onda bude odlično – podelio je utiske Jović posle trijumfa Majamija.

– Igrali smo brže. Znali smo da su i oni odlični u defanzivnoj tranziciji, trener je želeo da mnogo trčimo u kontri, što smo i učinili – rano smo se nametnuli u tom smislu, i sve je prošlo kako treba.

Nakon što je vezao deset utakmica kao starter, što je bilo povezano i sa odsustvom nekih ključnih igrača, njihovim povratkom na narednih sedam uopšte nije ulazio u igru. Košgeterski post trajao je i duže, međutim Srbina to nije obeshrabrilo.

– To je samo do rada. To je ono što je odlično u ovom timu, postaramo se da je svako spreman kada dobije priliku. Tako sam i ja danas.

Zbog činjenice da ga Erik Spolstra najčešće koristi kao krilnog centra, mada su u Majamiju pozicije relativna stvar, imao je priliku i da se protiv Milvokija odmeri i sa Janisom Adetokunpom.

– Naravno da nije bilo lako, on je dvostruki MVP s razlogom, ali dao sam sve od sebe, saigrači su mi čuvali leđa i nekako smo uspeli. Nemoguće ga je čuvati jedan na jedan, svi su pomagali – zaključio je 20-godišnji srpski košarkaš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari