Novi Beograd ubedljivom pobedom nad Brešom stigao do najboljih osam ekipa Evrope 1Foto: Aleksa Petrovski

Vaterpolisti Novog Beograda su slavili 13:5 protiv italijanske Breše u okviru petog kola grupne faze Lige šampiona na bazenu 11. april. Tako je srpski klub obezbedio plasman među najboljih osam ekipa Evrope.

Utakmicu je rešila odlična odbrana izabranika Živka Gocića, koji su predvođeni raspoloženim Lazarom Dobožanovim primili svega pet golova. Ključan period jeste bio kraj treće četvrtine kada su domaći napravili ključnu prednost od tri gola razlike (8:5).

Početak duela je kasnio zbog tehničkih problema, koji su ubrzo bili rešeni.

U prvom napadu na meču je Đorđe Lazić iznudio peterac, koji je realizovao Vićenco Rencuto za vođstvo Breše od 1:0.

Na drugom kraju bazena vladala je konfuzija u početnim minutima meča.

Tek nakon šest minuta igre je Alvaro Granados iskoristio peterac za 1:1. Do kraja četvrtine je Nikola Lukić golom iz igre doneo prednost od 2:1 srpskom klubu.

Drugi deo je krasila vrlo dobra defanzivna igra na obe strane. Breša je izjednačila na 2:2 pogotkom Maksa Irvinga na isteku 11. minuta utakmice.

Radomir Drašović je potom ponovo doneo zalihu Novom Beogradu, po prvi put na meču je realizovan napad s igračem više. Gosti su brzo anulirali zaoastak jer je nakon minuta i po igre precizan bio Balzarini za 3:3.

Lukić je još jednim golom iz igre napravio razliku od jednog gola (4:3) u korist Novobeograđanima na poluvremenu.

Italijani su poravnali u početnoj fazi trećeg perioda nakon šraube Del Basa. Odmah u narednom napadu bivši reprezentativci Srbije su sjajnom akcijom matirali golmana Petra Tešanovića Filip Filipović je asistirao, a Duško Pjetlović prosledio loptu u mrežu za 5:4.

Odgovorio je Rencuto svojim drugim golom za 5:5. Zatim, Novi Beograd je promašio dva peterca, prvo je udarac Granadosa zaustavio Tešanović, a zatim je Filipović pogodio prečku.

Novi Beograd je krajem treće četvrtine napravio ključnu razliku serijom 3:0 za veliku prednost 8:5.

U poslednjih osam minuta meča Breša je bila nemoćna na oba kraja bazena. Novi Beograd je postepeno uvećavao jaz za konačnih 13:5.

U redovima Novog Beograda najefikasniji su bili Filipović i Vlahopulos s po tri gola, dok je kod Breše najprecizniji bio Rencuto s dva.

Novi Beograd je prvoplasirani u grupi A s 12 bodova, dok je Breša treća s osam. Sabadelj zauzima drugu poziciju s deset, a upravo je španski klub rival sastavu Živka Gocića u borbi za prvu poziciju u grupi A. Breša će protiv četvrtoplasirane Steaue koja je bez osvojenih bodova tražiti prolaz u drugi krug, s tim da je Italijanima neophodan poraz Sabadelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari