Novi Pazar istupio iz Prve lige Srbije 1

Fudbalski klub Novi Pazar na sednici Upravnog odbora doneo je jednoglasnu odluku o istupanju iz takmičenja Prve lige Srbije.

„Ne želimo više da učestvujemo u potpuno neregularnom takmičenju, u kojem se unapred znaju pobednici i u kojem sudije, po direktivama određenih ljudi i klubova, odlučuju ishode mečeva“, navodi se u saopštenju kluba.

Kako je navedeno, jučerašnja utakmica u Dobanovcima protiv Budućnosti 1:1, bila je kap koja je prelila čašu.

„Malo je reći da je suđenje na meču u Dobanovcima bilo katastrofalno. Domaćin je bio bolji od naše ekipe, ali smo sigurni da ne bi došli do bodova da nije bilo pomoći sudija, za koje smo dobili informacije od naših prijatelja da dolaze po zadatku i da je utakmica unapred završena. Sa druge strane, sudija Maksimović oglušio se dok se skandiralo ratnom zločincu Ratku Mladiću, verovatno zbog toga što na to niko ne reaguje ni kada mu se skandira na drugim stadiona“, navodi se saopštenju.

Još u nedelju uveče, rukovodstvo FK Novi Pazar saopštilo je da će doneti odluku o istupanju iz Prve lige Srbije. „Sudija Maksimović iz Inđije je igračima Novog Pazara podelio osam žutih i crveni karton, isključio je trenera Marjana Živkovića i fizioterapeuta Jasmina Džogovića i svirao nepostojeći jedanaesterac, pa je direktno uticao na ishod. Dogodio se skandal, a domaći igrači i publika bili su zatečeni ovakvim poklonima“.

Novopazarci poručuju da je sve ovo dovoljan razlog da klub istupi iz daljeg takmičenja, kako ne bi uzalud trošio novac grada jer je očigledno da je ulagati novac u srpski fudbal potpuni promašaj i siguran gubitak.

Upravni odbor istakao je nadu da će Skupština kluba, na sledećem zasedanju 8. decembra, podržati ovu odluku i da će klub napustiti takmičenje.

Novi Pazar se posle 15 odigranih kola nalazi na osmom mestu sa 20 osvojenih bodova.

LSV: Kazniti FK Kabel

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvao je sve nadležne organe da kazne fudbalski klub Kabel jer su njegovi fudbaleri izašli na teren u majicama sa slikom Ratka Mladića, i da na tom primeru pokažu da se u tom gradu neće tolerisati promocija mržnje i zločina. U saopštenju LSV se upozorava da je izlazak fudbalera Kabela na teren u majicama sa likom osuđenog za najteži ratni zločin na tlu Evrope od Drugog svetskog rata, sramota i za Novi Sad, fudbal, vojvođansku ligu i sport uopšte.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari