Očekivano, Partizan "precrtao" Madara i Papapetrua za Kup Radivoja Koraća 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Partizan je doneo očekivanu odluku da viškom stranaca za Kup Radivoja Koraća „proglasi“ izraelskog i grčkog reprezentativca.

Prema pravilima, za Kup Radivoja Koraća svaka ekipa može da ima maksimum četvoricu inostranih igrača. S obzirom na to da je Kevin Panter dobio srpski pasoš još za vreme igranja za Crvenu zvezdu, crno-beli su viškom stranaca morali da „proglase“ dvojicu.

Jam Madar je bio prvi izbor, pogotovo jer je pozicija jedinice dobro popunjena Danteom Egzumom i Aleksom Avramovićem. Bilo je primetno u poslednje vreme da je Izraelac izgubio minutažu, jednu od važnijih uloga u timu, naročito u Evroligi.

Da je u potpunosti zdrav, Joanis Papapetru bi sigurno bio u sastavu za završni turnir Kupa, međutim, njegova rovitost primorala je trenera Željka Obradovića da u Niš povede Džejmsa Nanalija, a u Beogradu ostavi reprezentativca Grčke.

Izostanak nekadašnjeg košarkaša Panatinaikosa i Olimpijakosa mogao bi naročito da se oseti u igri Partizana. Papapetru je u poslednje vreme pružao možda i najbolje partije od letošnjeg dolaska među crno-bele.

Obradović je igru poprilično bazirao na njegovim napadačkim kvalitetima, odličnom čitanju igre i korišćenju prednosti u mis-meč situacijama.

Grčki reprezentativac u prvoj sezoni kao član Partizana beleži u proseku pet poena i 2,9 skokova na evrosceni, 8,4 poena i 2,2 uhvaćene lopte u Jadranskoj ligi.

Madar je i prošle godine bio izistavljen sa završnog turnira Kupa Radivoja Koraća. U tekućoj sezoni u proseku beleži šest poena u Evroligi i 7,6 u regionalnom takmičenju.

Njegovu ulogu trebalo bi da preuzme Džejms nanali a veći prostor mogao bi da dobije i Uroš Trifunović.

 

Zanimljivo je da se na konačnom spisku putnika nalaze i dvojica mladih igrača; daroviti plejmejker, Sava Drezgić i centar, Viktor Mikić.

Kompletan sastav čine, osmi pomenute dvojice mladih igrača: Tristan Vukčević, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Kevin Panter, Alen Smailagić, Dante Egzum, Džejms Naneli, Matijas Lesor, Uroš Trifunović i Danilo Anđušić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari