Ostoja Mijailović napustio predsedničku funkciju u JSD Partizan, pa opet izglasan na nju: Sve u jednom danu 1foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto

U crno-beloj sportskoj porodici nikada nije dosadno.

Tako je na današnjoj Skupštini Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, sazvanoj na inicijativu devet klubova, njegov predsednik Ostoja Mijailović prvo dao ostavku pa ponovo dobio poverenje delegata.

S namerom da spreči dalji razdor između članova – klubova JSD prvi čovek košarkaške sekcije je podneo ostavku, koju je prhvatila većina prisutnih (63) od ukupnog broja delegata (93). Dužnosti je razrešen i generalni sekretar nekeda proslavljeni odbojkaš Željko Tanasković.

Sednica je potom nastavljena, a Radno predstavništvo je predložilo izmenu Dnevnog reda kako bi Skupština postala izborna i kako bi bilo moguće brzinski sastaviti novo rukovodstvo JSD Partizan.

Od strane odbojkaškog kluba, atletskog kluba, rvačkog kluba i veslačkog kluba, za predsednika JSD Partizan je ponovo predložen Ostoja Mijailović. I, u trenutku izjašnjavanja, podrškom 62 od ukupno 93 glasa u opet izabran za predsednika.

Usvojen je i Mijailovićev predlog novog Upravnog odbora, sa Đorđem Višackim kao njegovim zamenikom.  U UO JSD Partizan ušli su još: Željko Obradović, Marko Nikolić, Predrag Micić, Nedeljko Stajić, Aleksandar Stanković, Rajko Baltić, Ljubomir Grujić, Marko Lekić, Aleksandar Jakovljević, Dragan Milenković, Jovan Obradović i Ilija Dražić.

Na istom skupu su za potpredsednike Skupštine izabrani Rasim Ljajić, Andrea Arsović, Jovan Lazarević i Milan Pavlović, dok je Tanasković vraćen na mesto prvog operativca JSD Partizan.

“Podneo sam ostavku iz razloga razjedinjenosti unutar Društva i sa ciljem da proverimo volju većine klubova. Zahvaljujem se na podršci klubovima koji su stali iza mene. Ovaj izbor sam prihvatio isključivo jer sam dobio podršku dve trećine glasova, odnosno 62 od 93 glasa.

Ponosan sam na to što sam dobio veću podršku od one koju sam dobio pre šest meseci. Zahvaljujem se na poverenju i jedino što mogu da poručim jeste da nastavljamo da se borimo za naš Partizan”, istakao je novi (stari) predsednik JSD Partizan, Ostoja Mijailović, koji najveću opoziciju ima u fudbalskom klubu i njegovom prvom čoveku Miloradu Vučeliću, kog je inače izbacio iz iste fotelje u JSD Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari