Partizan ne staje sa pojačanjima, napad jači za Brazilca 1foto:Starsport

Nedavno je zvezdaška javnost imala prilike da ga upozna, a od naredne sezone brazilski napadač nastupaće za Partizan.

Crno-beli su uveliko radili na tome da sam špic napada kao i poslednju liniju pojačaju nešto iskusnijim igračima. Još uvek su u kontaktu sa Matijom Nastasićem, međutim, u pregovaračkom smislu lakše su i brže rešili pitanje novog špica.

Iako ga je nedavno na Prezident kupu upoznala zvezdaška javnost, Brazilac u dresu Nefčija od naredne sezone igraće za Partizan.

Naime, Mateus Saldanja je doputovao u Beograd i trenutno je u završnoj fazi pregovora sa upravom crno-belih.

Znimljive frizure i šatirane kose, Saldanja je nastupao za Nefči na nedavno završenom Prezident kupu u Rusiji. Crvena zvezda je igrala protiv Azerbejdžanaca na pomenutom turniru, a Brazilac je imao jednu solidnu šansu na utakmici.

Saldanja bi trebalo da odmeni Rikarda Gomeša u samom špicu napada, a ugovor će najverovatnije biti potpisan na tri godine.

Ivica Kralj, sportski direktor, kao i Igor Duljaj, šef struke, direktno su se angažovali tokom pregovora kako bi igrača ubedili da karijeru nastavi u Humskoj.

Posle Alda Kalulua, Partizan je dovođenjem Mateusa u potpunosti osvežio sam špic napada. Saldanja igra kao klasičan napadač i mogao bi da deluje zajedno sa Kaluluom u zavisnosti od same formacije, ili kao najistureniji u sistemu 4-3-3.

Kalulu bi danas, takođe, trebalo da doputuje u Beograd na potpis ugovora. Osim njih dvojice, Partizan je tokom leta doveo i Nemanju Nikolića, povratnika, koji može da igra sam u špicu ili u sadejstvu sa još jednim napadačem.

Saldanja je pod ugovorom sa japanskim Džef junajtedom do kraja 2023. Prošle sezone je kao pozajmljen fudbaler Nefčija dao pet golova na 20 utakmica. S obzirom na to da mu ugovor sa Japancima ističe za par meseci, obeštećenje koje će Partizan da plati Džef junajtedu trebalo bi da bude simbolično.

Zamišljeno je bilo, prvobitno, da Brazilac ostane u Nefčiju do isteka ugovora sa japanskim klubom, međutim, kada se pojavio Partizan, fudbaler je u dolasku u redove srpskog velikana video veliku šansu da napravi iskorak u karijeri na evropskom nivou.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari