Partizan poslao dopis KLS: Zakažite sednicu o nameštanju utakmica u Košarkaškoj ligi Srbije 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški klub Partizan poslao je dopis predsedniku i svim klubovima članovima Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije u kojem traži da se zakaže Skupština KLS povodom nameštanja utakmica u ovom takmičenju.

Rukovodstvo UK KLS poslalo je klubovima predloge izmena opštih akata takmičenja i sazvalo elektronsku sednicu, ali čelnici crno-belih traže da se razgovara o aferi u kojoj je izbilo na videlo da je veliki broj mečeva u domaćem prvenstvu bilo neregularno.

„Bili smo ubeđeni da će rukovodstvo Lige hitno zakazati sednicu skupštine članova Lige čija bi osnovna tema bio najveći skandal i afera u istoriji košarke u Srbiji, nameštanje većeg broja utakmica u KLS i istrage koju je tom prilikom pokrenula i još uvek je vodi FIBA. Da se o tome obaveste svi članovi KLS i neizostavno postavi pitanje objektivne odgovornosti“, piše u saopštenju.

Partizan je naveo i da veruje da „svi klubovi UK KLS treba da podrže napore da KLS najzad „ozdravi““.

„Zalažemo da se ovo pitanje stavi na dnevni red prve naredne skupštine članova, kao i pitanje odgovornosti i smene rukovodstva KLS“, naveo je klub.

Crno-beli navode i da je drugo pitanje na kom insistiraju „organizacija takmičenja KLS“, koja je „dovela do uništavanja KLS“.

Partizan je rekao i da za KLS „ne postoji praktično nikakvo interesovanje košarkaške javnosti“.

„Sasvim je nejasno, barem Partizanu, kakav je interes košarke u Srbiji da se odlučujuće utakmice igraju između klubova gde jedan od rivala godinama nikada nije pobedio drugog. Utakmice u kojima se ishod unapred može pretpostaviti zaista ne donose ništa nikome“, stoji u saopštenju.

„Zato je naš predlog da odmah posle dostavljanja materijala i rasprave u vezi skandala i afere sa nameštanjem utakmica KLS i nakon glasanja o poverenju rukovodstvu Lige, tačka dnevnog reda bi trebalo da bude i promena sistema takmičenja za predstojeću sezonu“, rekli su crno-beli.

Partizan smatra da su nacrti novih opštih akata Lige „neverovatni“ i da je „njihova sadržina takva da krši najosnovnija i nedodirljiva pravila propisana zakonom“.

„Usvajanje opštih akata bi bila nova velika sramota KLS, za koju ne bi bili odgovorni samo oni koji su to smislili već i oni koji su ih u tome podržali. Reč je o predlozima koje smatramo potpuno neodrživim“, stoji u saopštenju.

Partizan je predložio da „budu razrešeni dužnosti oni koji bez ikakvog uspeha rukovode Ligom, koju u interesu košarke treba vratiti pod kontrolu KSS“.

„Pozivamo sve klubove da ne glasaju za predloge izmenjenih opštih akata, posebno Statuta i Disciplinskog pravilnika“, naveo je klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari