Pešić: Bjelica značajan u stvaranju nove Zvezde, Danilović: Činio je druge boljim 1Foto: STARSPORT

Selektor Srbije i prvi čovek KSS-a oglasili se povodom odlaska Nemanje Bjelice u igračku penziju.

Jedan ga je praktično „otkrio“ i etablirao na veliku košarkašku scenu, dok je drugi imao prilike da isprati njegov reprezentativni razvoj.

Svetislav Pešić, selektor Srbije i Predrag Danilović, prvi čovek KSS-a prokomentarisali su večeras odluku Nemanje Bjelice da se igrački oprosti od košarke.

– Nemanji na prvom mestu želim dobro zdravlje i puno uspeha nakon bogate košarkaške karijere. Na terenu i van njega, bio je neko ko druge čini boljim i od koga su saigrači već u ranoj fazi karijere mogli dosta toga da nauče. U ime Košarkaškog saveza Srbije, želim posebno da mu se zahvalim na doprinosu koji je našoj košarci dao kroz reprezentativne selekcije – poručio je Danilović putem sajta Košarkaškog saveza Srbije.

Svetislav Pešić je neko ko je sa Bjelicom izgradio posebnu vezu, s obzirom na to da ga je praktično „otkrio“ u Crvenoj zvezdi, kada je leta 2008. kao potpuno anoniman košarkaš stigao na probu.

– Nemanja treba da bude ponosan na sve što je uradio u svojoj karijeri. On nije samo imao fantastičnu karijeru, već je bio jedan od retkih koji je svojim načinom igre, menjao čitavu košarkašku igru. Veoma je značajan bio za stvaranje nove Zvezde, a njegov značaj za celokuoan razvoj srpske košarke je nemerljiv. Pre svega mu želim dobro zdravlje i dobar izbor šta će raditi u budućnosti, sa željom da uvek ostane u košarci.

Bjelica je na Instagramu prvo objavio video snimak i ispod se zahvalio košarci za prethodnih 20 godina, a onda je objavio i oproštajno pismo u kome se zahvalio svima koji su mu pomogli na trnovitom putu koji je prešao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari