Petrušev: Gde god se okrenem, neki MVP 1foto: Starsport.rs ©

Novajlija Crvene zvezde oduševljen megazvezdama među košarkaškim reprezentativcima Srbije.

U trouglu NBA liga – turski Efes – ostatak Evrope, košarkaški reprezentativac Srbije, Filip Petrušev, izabrao je ovog leta da u sledećoj klupskoj sezoni, sa Crvenom zvezdom, skuplja minutažu, skokove i poene u elitnoj Evroligi, domaćem Kupu Radivoja Koraća, Košarkaškoj ligi Srbije i regionalnoj ABA ligi. Mada su grčki mediji najavljivali transfer u Panatinaikos, klub sa Malog Kalemegdana bio je taj što je profitirao na nezadovoljstvu bivšeg MVP-a ABA lige, jer nekadašnja uzdanica Mege nije više hteo da čeka na svojih pet minuta u sastavu dvostrukog kontinentalnog šampiona.

– Išao sam prvo na Letnju ligu sa Filadelfijom koja me je draftovala, čisto da se pokažem, da pričam sa svima u organizaciji. Imaju plan za mene, a sve ide po tom planu. Nisam ni previše igrao, oni su provalili neke druge igrače, pratili su njih i verovatno je to bio fokus. Kada se podvuče crta i sagleda sve, mislim da mi je bilo dobro u Americi, sve je OK. Kada sam se vratio u Srbiju potpisao sam ugovor sa Crvenom zvezdom – počeo je svoju verziju priče Petrušev, za Mozzart sport, nakon što je završen trening naše najjače selekcije u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

– Gledao sam gde ću moći da se najbolje razvijam, da dobijem najbolje moguće uslove za razvitak. Po tom principu sam birao klub i to sam dobio od Crvene zvezde. Jednostavno Evroliga je mnogo jača ove sezone od Evrokupa i zato mi je drago što sam uspeo da dođem u tim koji će je igrati. Razmatrao sam sve opcije u Evroligi, iskreno nije ih bilo previše, ali Zvezda je dobra opcija za mene zbog svega što sam naveo – tako izgleda računica 22-godišnjeg Beograđanina.

Njegov dolazak je samo jedan u moru potpisa novajlija, kom je prethodio odliv nekih od bitnijih osvajača triple krune iz poslednjeg takmičarskog ciklusa. Došli su još Nemanja Nedović, Hasan Martin, Džon Holand, Ben Bentil i Džejlen Adams, uz mogućnost dodatnog osvežavanja svlačionice pod komandom naslednika trofejnog Dejana Radonjića – mladog i perspektivnog Vladimira Jovanovića.

– Sve su ekipe reagovale jako sa pojačanjima u Evroligi, a i u Srbiji posebno. Jako dobri igrači su stigli u sve ekipe. Zvezda, koliko vidim, pokušava da bude što konkurentnija. Mislim da to izgleda kako treba, ostaje da vidimo kako će se sve završiti i kako ćemo izgledati na parketu.

Pe nego što ode na pripreme sa Zvezdom, Petrušev će pokušati da se izbori za mesto među Orlovima, čiji bi glavni stubovi i pokretači u završnici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i na kontinentalnom šampionatu, ovog meseca i u septembru, trebalo da budu dvostruki uzastopni MVP NBA lige, Nikola Jokić, i najbolji strelac Evrolige, MVP završnog turnira iste i doskorašnji Filipov saigrač Vasilije Micić. Za deljenje iskustva i saveta mlađima tu je i Nemanja Bjelica, osvajač američke titute sa Golden Stejtom i povratnik u Fenerbahče.

– Tek se nekoliko dana pripremamo svi zajedno, ali gde god se okrenem vidim nekog MVP-a, naravno na čelu sa Nikolom Jokićem sa kojim do sada nisam imao priliku da treniram. Iskreno… sve ovo mi izgleda fascinantno – ne krije oduševljenje Petrušev.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari