Piksi: Da se izljubimo - možda ćete imati drugog selektora 1Foto: Starsport

Draganu Stojkoviću, koji je fudbalsku reprezentaciju Srbije odveo na Mundijal u Kataru, milimetar nedostaje da s obe noge prekorači prag iza kojeg je Evropsko prvenstvo u Nemačkoj dogodine.

Crna Gora je savladana na Marakani (3:1), a utakmice u sledećem kolu u novembru, kada je naš nacionalni tim slobodan, pokazaće hoće li protiv Bugarske u Leskovcu morati da se igra za neophodan bod ili će utakmica biti bez rezultatskog opterećenja.

Da li će Piksi biti selektor i posle toga, to ostaje da se vidi.

„U mojoj glavi ne postoji opcija da izgubimo od Bugarske. Ne želim da pomislim. Videćemo, možda neće biti potrebno protiv Bugara. Matematički, da kažem da nije, ali ja ovu šansu neću propustiti. Ovo je prva generacija koja će Srbiju odvesti reprezentaciju na Evropsko prvenstvo. Na pragu smo da ispišemo istoriju. Lepu stranicu… Nije bilo priče o produženju ugovora. Kome je do priče? Imaš ove utakmice… Meni ugovor ističe 31. decembra. Možda ćete imati drugog selektora, otkud znam? Ima opcija produženja, ali možda se ne dogovorimo. Da se izljubimo… Verovatno svi treneri imaju opciju da produže kad se kvalifikuju. Ali, gledajte te hotele po Nemačkoj, da rezervišete na vreme!“, rekao je Stojković.

„Imam spokojstvo, unutrašni mir. Uradiš sve što ti možeš, jedino da se skinem i da uđem da igram. Ovako… Radim pošteno, imam pošten odnos prema grbu, fudbalskom savezu, igračima. Ne varam, ne igram kladionicu, ne kaljam odnos. Nadaš se da će ti se to vratiti. Tu pronalazim svoj mir. Uradio sam sve što sam mogao sa klupe u Budimpešti, jedino da uđem da igram. U fudbalu moraš da veruješ i da budeš strpljiv. Mi smo verovali da ćemo pobediti Crnu Goru. Opcija da ćemo izgubiti nije postojala u mojoj glavi. To vam govorim iskreno“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari