Piksi: Ne ljutimo se na Pavlovića, Svilara više nećemo zvati, je l` neko zna gde je Nedeljković? 1Фото: Predrag Milosavljevic/Starsport

Selektor Srbije detaljnije pričao o odluci talentovanog fudbalera Bajerna da se opredeli da nastupa za reprezentaciju Nemačke.

Raspložen i spreman na unakrsna pitanja od strane medija, selektor Dragan Stojković bio je voljan da detaljno obrazloži kako je došlo do toga da Aleksandar Pavlović odabere Nemačku, umesto dres reprezentacije Srbije.

– Njegovo ime je zapisano pre dve godine. Nije neko koga ne znamo. Nije imao seniorski staž. Došli smo u ovu situaciju da po meni ne treba da se ljutimo niti možemo. Pokušali smo sve. Sa ocem Dejanom smo od decembra u kontaktu, kasnije se uključio i njegov menadžer Diter Henes, a i sam Aleksandar. Bio sam spreman sada da ga zovem, ali po dogovoru koji smo imali ostavili smo da se to reši posle Evropskog prvenstva i to je to. Pretpostavljam da je pritisak bio veliki i da je Nagelsman morao da ga zove sad. Ne mislim da je tačna konstatacija: Izgubili smo Pavlovića. Jer ga nikada nismo ni imali. Uradili smo sve što smo mogli – mirna je savest selektorra Stojkovića koji razume odluku mladog fudbalera Bajerna.

– Ima pasoš, imao je poziv selektora, ali najbitnija je treća stvar: da li imaš želju? I nije to laka odlučio. Nema ljutnje.

U kontekstu kadrovske „problematike“ Piksi je potvrdio pisanje medija da je Mile Svilar tražio da više ne bude pozivan od strane selektora Srbije.

– Znate već o čemu se radi. Sportski direktor Rome nas je obavestio da ne želi više da brani za Srbiju, mada ne znam ni kad je branio, branio jednom. Nismo izgubili ništa. Njegova odluka. Poštujem je. Neće biti pozivan naravno. Ne ulazim u razloge – malo je ogorčen selektor Srbije, ali i miran s obzirom na to da naša reprezentacija ima golmane koji standardno brane u svojim klubovima.

– Prezadovoljan sam onim što imamo na golu. I Vanja i Rajković i Petrović su golmani visoke klase. Imamo golmana Partizana koji zaista pruža partije velike klase. Imamo malog Ilića, imamo dosta golmana. Ne brine me previše ta odluka. Izaći ćemo mu u susret i nećemo ga više zvati.

Da sa rukovodstvom Crvene zvezde nije izgladio odnose negde pokazuje i primer Koste Nedeljkovića, fudbalera Aston Vile na pozajmici u Zvezdi.

– Je l vi znate gde je? Da li je u Beogradu ili Birmingemu? Ne kažu nam ništa. Ne znamo. Kao što ni mediji ne znaju, ne znamo mi. Znam da ima problem sa kukom, šta li je. Šteta je, baš sam želeo danas da ga vide ovde.

Šef struke reprezentacije Srbije veoma je zadovoljan načinom na koji se razvija karijera Milana Gajića u moskovskom CSKA, u kojem sve češće igra kao levo krilo, iako je po vokaciji desni bek.

– Čekam da ga pitam sad: Jesam li ja dobro video ili ti igraš levo? A mi ga znamo sa desnog beka. Kao nekad Aspilikueta u Čelsiju. Videćemo, njegova pozicija je desna strana. Zato mi je žao što nema Ristića, Terzića, ali OK, naći ćemo zamenu. Gajić je tu, želim da vidim i njegove kvalitete. To što sam pratio rusku ligu, i CSKA i Zenit, Erakovića malog, to deluje dosta dobro. I to su sve poznati igrači, nisu pali s Marsa, važno je da iskoriste šansu. A dobiće šansu – obećao je selektor Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari