Pirot je bio i ostrao grad sporta 1Foto: Zoran Panić

Na trgu u centru Pirota danas je održana manifestacija pod nazivom “Sportski izazov“ u okviru Evropske nedelje sporta.

Pirot se u ovom izazovu nadmeće sa Zaječarom. Ovoj manifestaciji pored predstavnika Gradske uprave, prisustvovali su i predstavnici Evropske komisije i Olimpijskog komiteta.

Pobednik je onaj grad koji ima više učesnika u sportskim aktivnostima. Građani svih uzrasta bili su u prilici da učestvuju u bilo kojoj fizičkoj aktivnosti u trajanju od 15 minuta, kao i da se oprobaju u različitim sportovima koje promovišu lokalni sportski klubovi.

Zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović je učesnike ove manifestacije pozdravio u ime Gradske uprave.

– Pirot je bio, jeste i biće sportski grad. Želim vam uspeha u današnjem takmičenju- rekao je Panajotović.

Pomoćnik gradonačelnika Pirota Bojan Ranđelović kaže da se ove nedelje obeležava Evropska nedjelja sporta u 37 evropskih zemalja.

– Ovo je praznik sporta i rekreacije. Širom Evrope u 15 zemalja Evrope u ovoj nedelji bavi se sportom. Poslednjih petnaestak godina je dosta urađeno u Pirotu na promociji sporta. Zaista smo grad sporta. Danas očekujemo oko 4.000 učesnika na ovoj manifestaciji. Posebno nas raduje što ima dosta predškolske i školske dece- kaže Ranđelović.

U ime sportskih klubova, trener Gimnastičkog kluba “Soko 2011“ Stevan Stefanović kaže da na “Sportskom izazovu“ učestvuje pedesetak sportskih klubova i organizacija i da se očekuje oko 4.000 učesnika.

-Ima puno dece i omladine i to nas raduje. Zalažemo se da fizička kultura postane deo opšte kulture,. Promovišemo sport i idemo u korak sa svetom- kaže Stefanović.

Učesnici manifestacije su zadovoljni što su deo “Sportskog izazova“.

-Spremni smo za ovaj izazov. Dobro je da se svi bavimo sportom- kaže Jana Ćirić iz ŽKK Gimnazijalac.

Jedanaestogodišnji Vuk Manić se bavi karateom i postiže zapažene rezultate.

-Osvojio sam drugo mesto na Evroazijskom takmičenju i drugo na svetskom takmičenju. Super je što danas promovišemo sport kojim treba svi da se bave- kaže Manić.

Pored ostalih aktivnosti, sportski izazov obuhvata košarkaško takmičenje ,,Put oko Evrope“, u kome se igrači takmiče u šutiranju na koš sa različitih pozicija.

Ovu manifestaciju organizuju Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo za omladinu i sport, pod pokroviteljstvom EU.

Tokom Evropske nedelje održava se niz sportskih i edukativnih događaja, namenjenih svim generacijama, u cilju podizanja svesti o važnosti sporta i fizičkih aktivnosti, kao i zdravog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari