Iako sve nije išlo baš tako glatko kako su navikli u poslednje vreme najbolje rangirani srpski teniseri Novak Đoković i Ana Ivanović, ipak su uspeli da prebrode prve prepreke na Rolan Garosu – Nikolasa Gremelmajera (3:1) i Sofiju Arvidson (2:0) i plasiraju se u drugo kolo.
Treći nosilac grend slema u Parizu Novak Đoković sasvim sigurno želi da što pre zaboravi epizodu sa starta turnira, u kojoj je posle prvih 12 minuta igre na centralnom terenu Filip Šatrije gubio već 4:0.

Iako sve nije išlo baš tako glatko kako su navikli u poslednje vreme najbolje rangirani srpski teniseri Novak Đoković i Ana Ivanović, ipak su uspeli da prebrode prve prepreke na Rolan Garosu – Nikolasa Gremelmajera (3:1) i Sofiju Arvidson (2:0) i plasiraju se u drugo kolo.
Treći nosilac grend slema u Parizu Novak Đoković sasvim sigurno želi da što pre zaboravi epizodu sa starta turnira, u kojoj je posle prvih 12 minuta igre na centralnom terenu Filip Šatrije gubio već 4:0. Đoković je uspeo da upornom Nemcu odgovori na hrabru igru, smanji prednost na 5:4, ali ne i da osvoji prvi set. Drugi set je posle 36 minuta igre pripao srpskom teniseru koji se nikada ranije nije sastajao sa šest godina starijim momkom iz Hajdelberga. U trećem setu se vodila prava borba. Đoković je vrlo brzo stigao do vođstva od 5:1, a umesto rutinskog privođenja kraju seta, debitant na Rolan Garosu se potrudio da trećem teniseru sveta i šampionu iz Rima od prošle nedelje zada dodatne probleme. Srpski teniser nije stigao ni da se „okrene“, a rezultat je bio 5:5. Najviše zahvaljajući iskustvu, Novak Đoković je najpre napravio brejk, a potom dramatični set završio servisom u svoju korist. Uporni Nemac je oružje pred Đokovićem predao tek u četvrtom setu, koji je teniser iz Srbije bez većih poteškoća dobio 6:2.

Rezultati 1. kola

Muškarci: Đoković (3) – Gremelmajer 4:6, 6:3, 7:5, 6:2, Šardi – Žil 6:3, 6:2, 7:6, Nalbandian (6) – Berlok 6:2, 6:4, 6:1, Del Potro – Ouana 6:3, 6:2, 6:3, Blejk – Šutler 6:4, 6:1, 7:6, Lopez Haen – Dančević 7:6, 3:6, 7:5, 7:6.

Žene: Ivanović (2) – Arvidson 6:2, 7:5, Safarova – Klosel 6:1, 6:1, Benešova – Vaidisova 7:6, 6:1, Jakimova – Hsia 6:7, 7:5, 6:4, Vozniacki – Majsberger 6:0, 6:2, Sfar – Duboa 7:5, 6:2, Zakopalova – Razano 4:6, 6:3, 6:2, Makarova – Kastano 7:5, 6:1.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Španca Migela Anhela Lopesa Haena, tek 264. tenisera na ATP listi koji je napravio iznenađenje savladavši na startu turnira Kanađanina Franka Dančevića (3:1).
U reprizi prošlogodišnjeg prvog kola na Rolan Garosu Ana Ivanović je pobedila Sofiju Arvidson iz Švedske 6:2, 7:5. Ivanovićeva je dobro počela meč protiv 53. teniserke sveta, povela sa 3:1 i nakon pola sata igre osvojila prvi set. Opustivši se početkom drugog seta, najbolja srpska teniserka je dobila prvi gem na svoj servis, ali potom izgubila naredna tri. Buđenje druge na svetu desilo se u trenutku kada je Arvidson imala tri brejk lopte za 4:1. Ivanovićeva je ubrzo povela sa 4:3 i 95 minuta posle prvog udarca na Filip Šatrije areni forhend vinerom završila meč protiv Šveđanke i plasirala se u drugo kolo. Njena sledeća protivnica je Lusi Safarova koja je na startu prepustila svega dva gema Nemici Sandri Klosel (6:1, 6:1). Sa 42. teniserkom sveta Ivanovićeva je igrala jednom i to 2007. u Los Anđelesu, gde je prošlogodišnja finalistkinja Otvorenog prvenstva Francuske slavila sa 6:2, 6:2.
U popodnevnim časovima juče meč prvog kola na Rolan Garosu odigrao je i drugi reket Srbije i 32. nosilac Janko Tipsarević i to protiv 69. tenisera sveta Nikolasa Lapentija iz Ekvadora. Jelena Janković i Viktor Troicki mečeve prvog kola igraju danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari