Predsednik i trener Vranjanaca Antić: Zatražićemo zaštitu državnog vrha Srbije, ali ne i FSS 1Dragan Antić Foto: Youtube

Sinoćna utakmica 15. kola Super lige Srbije između domaćeg Radnika i tima Dinama iz Vranja okončana je pobedom domaće ekipe sa 2:0, ali je meč obeležilo nekoliko sknadaloznih situacija.

Nakon što je u 32. minutu sudija Bojan Nikolić iz Kragujevca dosudio jedanaesterac (prvi u ovoj sezoni za tim Radnika, a peti protiv Dinama od početka prvenstva) u teren je mimo pravila ušao predsednik i trener Vranjanaca Dragan Antić „Recko“, nakon čega je posle verbalnog duela sa glavnim sudijom udaljen sa terena. Antić je tada pozvao i igrače svoga tima da napuste teren što su oni i učinili, što je prvi dogadjaj ovakve vrste u istoriji vranjskog kluba.

Kako prenosi „Sportski žurnal“ Antićeve reči on je izneo još jednom teške reči optužbe protiv predsednika FS RIS Novice Tončeva, jednog neodgovornog navijača Radnika koji je bio uhapšen i udaljen sa terena, a potom izjavio da je „imao pretnje od bugarske mafije“, te da je „Radnik klub koji predstavlja karcinom srpskog fudbala“.

-Nećemo se žaliti FSS- u, već najvišem državnom vrhu – preneo je Antićeve reči beogradski sportski dnevnik. Antić je član SNS, i do sada se javno hvalio „prijateljstvom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem“, koristeći priliku da javno proziva gradske funkcionere naprednjaka u Vranju.

Posle svega što se desilo u sinoćnoj utakmici pred oko dve hiljade gledalaca, predsednik FS RIS Novica Tončev, izjavio je za Danas da on „ostaje privrženik fudbalske strasti ali ne i onoga što izjavljuju najodgovorniji pojedinci iz komšijskog kluba kao što je prijateljski Dinamo, vezano za jednu utakmicu u kojoj su na meti bili i obični gradjani koji nisu srpske nacionalnosti“.

– Nikome nismo i nećemo uskratiti gostoprimstvo, pa ni fudbalerima Dinama osim ako oni sami drugačije ne odluče. Na potezu su disciplinski organi FSS, koji treba da na osnovu izveštaja zvaničnih lica donesu odluku o ponašanju pojedinaca – rekao je Tončev za Danas.

Posle utakmice zamenik trenera Dinama Radmilo Jovanović rekao je novinarima „da klub iz Vranja neće svoje utakmice u Super ligi više igrati u Surdulici“.

Predsednik i trener Dinama Dragan Antić „Recko“ u dosadašnjih 15. kola prvenstva tri puta je udaljavan sa terena, a izrečena mu je i kazna od 100.000 dinara zbog komentarisanja sudjenja. Protiv njega se vodi i postupak zbog komentarisanja sudjenja u medijima posle utakmice Dinamo – Proleter 2:4 (1:1), a sada je usledio novi incident povlačenjem ekipe sa terena koji spada u teži disciplinski prekršaj po njega lično, ali i samu ekipu vranjskog superligaša.

Naredne nedelje Dinamo bi u Surdulici trebalo da odigra utakmicu protiv Crvene Zvezde, ali je za sada neizvesno da li će Vranjanci biti „domaćini“ u ovoj varoši posle izjava predsednika i trenera Dinama Antića, da je „Surdulica selo“, a da je „Dinamo institucija za klub iz Surdulice“.

Dinamo je kao debitant u Super ligi Srbije, posle 15. kola na poslednjem mestu sa samo sedam osvojenih bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari