Predsednik Sudijske komisije FSS: Partizan nije oštećen, sudija nije imao svoj dan 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Predsednik Sudijske komisiji Fudbalskog saveza Srbije Dejan Filipović obratio se medijima povodom pritužbi Partizana na odluke arbitra na utakmici koju su crno-beli igrali sa TSC u prvom kolu Superlige.

Filipović je pred novinarima analizirao odluke Milana Mitića i zaključio da nije tendenciozno sudio, ali da mu „nije bio dan“.

– Mi kao komisija smo očekivali od sudije da bude bolji, ali očigledno mu nije bio dan. Svako ima pravo na loš dan. Ako bismo sudije koje greše skinuli sa liste, samo bismo stvorili pritisak i tenziju – rekao je prvi čovek sudijske organizacije, a zatim dodao:

– Gledali smo utakmicu u rangu Lige Evrope, po dinamici i kvalitetu, ali grešaka ima svuda. Prihvatam da mi loše delegiramo, da sudija ima loš dan, ali ne postoji nikakva tendencija i navlačenja za nekog.

Filipović je dodao i da klubovi koji se takmiče u Superligi imaju ravnopravan tretman kod sudija.

– U prethodne dve godine sam bio na udaru Zvezde, a sada sam na udaru Partizana. Šest sudija je sudilo sedam derbija prethodne sezone. Odustali smo do prakse da jedan sudije sudi po 15 derbija. Klubovi su imali ravnopravni tretman, prvak je odlučen u derbijima – zaključio je predsednik Sudijske komisije FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari