Skandiranje navijača Partizana, prekid i pobeda crno-belih u Pazaru 1Foto: STARSPORT

Partizan je u Novom Pazaru došao do ubedljive pobede- 4:1 (1:0), zadržao stopostotni učinak u ovom prvenstvu i gol razliku podigao na 14:1. Utakmica je bruto trajala više od dva i po sata, a prekid zbog izlaska navijača Partizana trajao je više od 40 minuta.

Utakmica je prekidana u više navrata,što zbog kiše upaljača ka klupi Partrizana, što zbog raznih predmeta u terenu, čak i plastiče flaše pune vode.

U direktnom prenosu se nije jasno čulo šta skandiraju navijači obe strane, ali je arbitar zaustavljao igru i obraćao se delegatu.

A onda u 61, minutu, igrači Novog Pazara napustili su teren, ubrzo je stigla informacija da se neće vraćati dok se ne isprazni tribina na kojoj su se nalazili navijači Partizana.

Oni su tek nešto ranije napunili taj ograđeni prostor jer su očigledno sporo puštani na tribine.

Navodno su skandirali Ratku Mladiću, što se nije moglo čuti u prenosu televizije sa ekskluzivnim pravom prenosa koja često nspušta reglere tona.

Ostalo je nejasno od koga su Novopazarci tražili pražnjenje tribine kad su oni organizatori utakmice, jer su za samoinicijativno napuštanje terena mogli damo da očekuju kaznu.

Prekid je trajao punih 40 minuta, navijači crno-belih su sami napustili tribinu ili je makar spolja tako izgledalo.

Prethodne sezone je Partizanov pad Sava Miloševića počeo upravo u Novom Pazaru, kada su crno-beli u drugom kolu poraženi rezultatom 3:2. Tada je Savo Milošević ponudio ostavku, a nekoliko nedelja kasnije ona je i usvojena,

Utakmica je počela u sporom ritmu, očigledno je da je tako odgovaralo domaćima, a crno-beli su delovali tromo i ne previše ambiciozno. Imali su fudbaleri Novog Pazara prividno posed ali nisu previše prilazili golu protivnika, a gosti su napadali prilično smušeno i bili bezopasni.

Izgledalo je da će se prvi deo završiti u toj obostranoj uspavanci, ali je individualni, majstorski potez Bibrasa Natha pokrenuo utakmicu u korist crno-belih.

Bila je to solo akcija, Natho je napravio nekoliko koraka i sa oko 25 metara i slabijom levom nogom pogodio sam donji ugao.

Vođstvo bez igre u finišu poluvremena, bilo je najbolje što je crno-belima moglo da se desi i što je potpuno okrenulo utakmicu u njihovu korist.

U nastavku sve je izgledalo predvidljivo: domaći su u prvih par minuta pokušali da budu agresivniji, ali su tako ostavili veliki prostor pozadi što su gosti ekspresno iskoristili.

Već u 48. Minutu sevnula je kontra, brza razmena pasova završila se na Uroševiću koji je snažnim šutem iskosa sa leve strane savladao golmana Pazara.

Videlo se da je time pobednik verovatno rešen, Partizan je preuzeo i posed, a grešku domaćih u ofsajd zamci, pojačao je i golman koji je ispustio iz ruku laku loptu tačno pred noge Rikardu koji je već u 61. minutu overio ponedu crno-belih.

A onda je usledio prekid.

Posle prekida trener Partizanaq Aleksandar Stanojević je napravio tri izmene, u igru je prvi put ove sezone ušao Sejduba Suma.

Crno-beli su nastavili prilično nezainteresovano svesni svoje velike prednosti i da za bilo kakvo zapinjanje pred revanš sa Sočijem nema nikakve potrebe.

I onda je usledila kontra, lopta je stigla baš do Sume koji je „lažnjakom“ sebi stvorio prostor, a onda preciznim udarcem pogodio dalji ugao. A zatim srpska var provera koja je trajala bar deset minuta, a onda je Sumin prvenac priznat. Do kraja je bilo potpuno mirno, da bi u 90 minutu Mihailović iskoristio opuštanje odnbrane crno-belih i glavom poentirao. To je bio nprvi gol koji je Partizan primio u Superligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari