PSG: Država kapitulirala pred huliganima 1Foto: Logo

Pokret slobodnih građana smatra licemernom odluku ministra policije, dr Nebojše Stefanovića, da se otkaže meč ženskih juniorskih selekcija Srbije i Kosova, navodi se u saopštenju za medije.

Kako se saopštava iz PSG-a to je ponižavajuće za republiku Srbiju kapitulira pred najavama nasilja od strane huliganskih grupa. PSG smatra da se pitanje Kosova može rešavati samo iskrenom politikom i pravim dijalogom, a ne medijskim nasiljim i na tajnim sastancima.

Naročito licemerno deluje obrazloženje aktuelnog ministra da se meč otkazuje zbog potencijalnih bezbednosnih rizika i sukoba između naroda i policije, imajući u vidu da upravo vladini tabloidi već danima podižu tenziju i kreiraju atmosferu u kojoj je rat između spskog i albanskog stanovništva gotovo neminovnost, piše u saopštenju.

Saopštenjem se ukazuje da otkazivanje sportskog događaja i njegovo uzdizanje na nivo teme od nacionalng značaja predstavljaju pokušaj da se skrene pažnja sa predstojećeg susreta Vulića i Tačija i nastavak neiskrene politike koja ne vodi ka rešenju, već produbljivanju konflikta. PSG je spreman da kad bude preuzeo odgovornost za upravljanje državom jasno i iskreno otvori dijalog koji će biti baziran na činjenicama i koji će biti temelj rešenja problema, a ne njegovog produbljivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari