Rade Krunić dobija novi ugovor u Milanu 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Došao je u momentu kada su mnogi fudbaleri u širokom luku zaobilazili San Siro, crveno-crnih boja se nije odrekao i kada je bankrot bio realna opcija po sudbinu sedmostrukog prvaka Evrope i svo to vreme predstavljao je pouzdanu rezervnu opciju na bilo kojoj poziciji u veznom redu italijanskog velikana. U skladu sa tim, sada kada je klub na „zelenoj grani“ Rade Krunić dobiće nagradu u vidu ponude za produžetak saradnje sa Milanom.

U dvadeset i osmoj godini, srpski fudbaler i reprezentativac Bosne i Hercegovine u poziciji je da novim ugovorom praktično obezbedi, ne samo egzistenciju, već i mogućnost igranja na vrhunskom nivou barem još dve-tri godine.

Stefano Pioli, stručnjak je koji je dolaskom u Milan 2019. u Radetu Kruniću video fudbalera sposobnog da odgovori zadacima na bilo kojoj poziciji u veznmom redu. Nije, doduše, nekadašnji fudbaler Donjeg Srema i čačanskog Borca format kreativca ili radilice koji će konstantno pružati vrhunske partije, ali jeste neko ko u ulozi rezerve predstavlja dobru alternaciju.

Pioli ga je koristio ne samo u središnjem delu manevra, već i po krilima, a Krunić je kvalitetno ispunjavao i defanzivne zadatke, što italijanski stručnjak izuzetno ceni.

Četiri sezone je Krunić, prethodno, igrao za Empoli i Milan ga je 2019. doveo kada je bio u igračkom zenitu svoje karijere.

Bio je to period kada Milan i nije imao snage i finansijskih mogućnosti da angažuje najveće svetske asove.

U skladu sa tim i Pioli je bio percipiran kao prelazno rešenje, međutim na osnovu postignutih, fenomenalnih rezultata, nekadašnji trener Fiorentine, Intera, Lacija stekao je kredit kod uprave kluba, naročito Paola Maldinija da može uticati na kadrovsku politiku u meri da ostanak Krunića bude prioritet o kojem se ne polemiše.

Krunić je za dve i po godine u Milanu odigrao 69 utakmica. I mada ima ugovor do leta 2023. godine i Milan nije u opasnosti da ga izgubi u skorije vreme, Paolo Maldini razmišlja da se oduži odličnom vezisti, nagradi ga i produži mu saradnju do 2024. godine sa povišicom u odnosu na aktuelnih 1.100.000 evra po sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari