Rahim Sterling želi da pređe u Barselonu 1Foto: EPA-EFE/ FRIEDEMANN VOGEL POOL

Letošnji prelazak Džeka Griliša iz Aston Vile u Mančester siti za astronomskih 100 miliona evra direktno se odrazio na poziciju i status Rahima Starlinga u timu „građana“ u meri da reprezentativac Engleske želi da promeni sredinu i prihvati potencijalnu ponudu Barselone.

matje Alemani, sportski direktor Barselone, pri kraju letnjeg prelaznog roka otputovao je bio u Mančester; sada je jasnije, prema pisanju katalonskog Sporta, da je u tom engleskom gradu boravio zbog Rahima Sterlinga.

U vremenskom cajtnotu nije bilo realno da dve strane naprave tako značajan dogovor; iako je u međuvremenu Sterling izgubio mesto startera u Sitiju, prevashodno jer Pep Gvardiola više veruje u igračke kvalitete Griliša koji pokriva identičnu poziciju levog ofanzivnog napadača, zbog nedolaska Harija Kejna, rođeni Jamajčanin ostao je u Mančesteru.

Ipak, okolnosti su se promenile, i sada je Sterling taj koji potencira odlazak iz kluba i eventualni prelazak u Barsu.

Sterling ima godišnju platu oko 18.000.000 evra, to ne bi trebalo da predstavlja prepreku za Katalonce jer su se oslobodili visokih primanja Lionela Mesija i Antoana Grizmana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari