Rikardo ljut što večiti derbi nije pomeren: Zvezda ima više vremena za odmor 1Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Skromnih i zabrinjavajućih 3:3 na Malti protiv Hamruna zaboraviće se brzo jer su fudbaleri Partizana kapitalizovali rezultat iz prvog meča plej-ofa za plasman u Ligu konferencija (4:1). Već u avionu za povratak u Beograd, crno-beli su razmišljali o nastupajućim obavezama u Superligi, akcentujući skorašnji večiti derbi, naredne srede.

Zbog kasnijeg povratka sa Malte, nedeljnog iskušenja u Superligi (Radnički Kragujevac), Partizan je poslao zahtev da se večiti derbi pomeri za dan i umesto naredne srede, odigra u četvrtak.

Iz Crvene zvezde je stigao negativan odgovor, što je razočaralo fudbalere Partizana, o čemu je govorio i Rikardo Gomeš.

Napadač sa Zelenortskih Ostrva, sa dva gola na Malti, došao je na čelo istorijske klupske liste strelaca na međunarodnoj sceni (16 golova). Uprkos tome što je morao da natupi pod injekcijama, zbog zdravstvenih problema, Gomeš je bio najbolji pojedinac Partizana na Malti.

Neposredno nakon utakmice, Rikardo je govorio na temu pomeranja termina večitog derbija, uveren da je trebalo da reaguje i zajednica Superlige koja podleže ingerencijama Fudbalskog saveza Srbije.

„Moje mišljenje je da je to Savez morao da promeni. Ona igra u subotu, pa u sredu. A prethodni meč joj je bio u utorak (sa Makabijem). Pogledajte koliko dana više imaju za pripremu. U redu je, moramo tako, bićemo jaki i probaćemo da je dobijemo“, poručio je Gomeš.

Rikardo je na poslednje tri evropske utakmice postigao pet golova, osetno bolje sarađujući sa novajlijama Andradeom i Dijabateom.

„Nekad ljudi ne shvataju da je potrebno vreme za prilagođavanje. Očekuju da čim dođe igrač, na prvoj utakmici, uradi velike stvari. Ponekad nije tako. Sad je Dijabate dobar, razume kako radimo i igramo, siguran sam da će nam dosta pomoći, kao i njegov sunarodnik Hamidu Traore za koga mi je rekao da je dobar vezista. Prošle sezone sam probao da objasnim Kvinsiju Menigu značaj derbija, koliko je bitan ljudima u klubu i navijačima, razgovaraću i pred ovaj sa Patrikom Andradeom i Fusenijem Dijabateom, mada mi se čini da i oni shvataju kakva nas utakmica čeka i da će biti spremni za sredu.“

Potvrdio je Gomeš da je revanš na Malti igrao pod blokadama.

„Primio sam injekciju dan pre meča i jednu neposredno uoči početka utakmice. To je žrtva koji moram da podnesme zbog sebe i ekipe. Jednostavno sam morao. Naravno sam sam umoran, uz to je i teren bio katastrofalan, ali uradićemo sve da budemo spremni za Kragujevac. Moramo da pokažemo zašto smo Partizan, demonstriramo karakter iako je malo vremena za oporavak.“

Uprkos tome što je i na Malti bio rezerva, Rikardo ne sumnja u to da je Bibars Natho i dalje njihov vođa.

„Naš mozak! Svi znamo kakav pas poseduje, videli ste čim je ušao protiv Hamruna kakve je lopte počeo da deli. On je uposlio Patrika Andrade pre nego što mi je zemljak centrirao za gol.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari