Ronaldo se opet ljuti: Protiv Slovenije mi dva penala nisu svirana 1Foto: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Portugalac nikako da se pomiri sa činjenicom da više nije najbolji fudbaler na svetu.

Slovenija je sinoć oduševila svoje navijače na stionu Stožice.

Uspela je da savlada Portugal (2:0) čime je pokazala i konkurentima u grupi na Evropskom prvenstvu, među kojima je i Srbija, da ima kvalitet, odnosno da je taktički veoma potkovana i da tačno zna kako da se suprotstavi reprezentacijama koje su tehnički talentovanije.

Navigatori su neprijanto iznenadili sve prisutne u Ljubljani, a naročito indisponiran bio je Kristijano Ronaldo.

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Portugala sa 128 golova nije bio previše primetan na meču sa Slovenijom.

Deluje da sve više postaje balast u svojoj reprezentaciji i da u Portugalu ne postoji osoba koja je spremna da mu se zahvali na saradnji.

Ako bi poželeo da i u 45. godini igra za Navigatore, recimo, čini se da bi mu i takva „ludost“ bila omogućena.

U svojoj 39. kao da ne može da se pomiri sa činjenicom da više nije najbolji fudbaler na svetu.

Narcisoidan i prkosan, svoj odlazak na Bliski istok svojevremeno je protumačio kao vizionarski, pričajući o tome da je domaće prvenstvo Saudijske Arabije kvalitetnije od francuske Lige1, iako u njoj nikada nije nastupao.

Nesumnjivo je ubeđen i da Portugal, kao svetska fudbalska sila, nema boljeg napadača od njegove malenkosti i da na svakoj utakmici mora da bude u startnoj postavi.

Umesto analize svoje loše partije protiv Slovenije, Ronaldo je akcenat stavio na dve situacije u šesnastercu domaćina posle kojih je bio ubeđen da je sudija morao da dosudi penale, koje bi, očekivano, on izveo i automatski reflektore usmerio ka sebi.

Bezvoljno napuštajući teren glasno je uzvikivao „dva penala mi nisu svirana, je…. se“, poručio je besno gledajući ka četvrtom sudiji.

Nije želeo kapiten Portugala ni da se pozdravi sa protivničkim fudbalerima, dobro je da nije bacio kapitensku traku, što bi bio gest nalik onom koji je uradio na stadionu „Rajko Mitić“ posle meča sa Srbijom u kvalifikacijama za Svetkso prvenstvo u Kataru.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari