Rukometaši Srbije u misiji "overe" plasmana na Evropsko prvenstvo 1Foto: Starsport

Dvomeč sa Norveškom pokazao je izvestan napredak rukometaša Srbije, ali i stagnaciju u segmentima igre koji su fundamentalni u modernom rukometu.

Trijumf nad Norveškom trebalo bi da predstavlja dovoljan kapital težine plasmana na naredno Evropsko prvenstvo, koje je na programu već u januaru 2024. u Nemačkoj.

Naredni izazov u kvalifikacijama, u formi gostovanja Finskoj 27. aprila, odnosno meč sa Slovacima kod kuće trebalo bi da budu testovi težine „overe“ mesta na kontinentalnom šampionatu.

Rukometaši Srbije trenutno na tabeli imaju isti broj bodova kao i Norveška, ali zauzimaju drugo mesto zbog lošije gol razlike.

U slučaju maksimalnog učinka, „orlovi“ bi obezbedili mesto na Evropskom prvenstvu.

Toni Đerona, selektor Srbije, objaivo je spisak kandidata za predstojeće mečeve, a na njemu se nalazi i Vladimir Cupara. Golman Vesprema uspeo je da se oporavi od povrede prstiju desne šake i biće uzdanica „orlova“ u mečevima sa Finskom i Slovačkom.

Na spisku su:

Golmani: Vladimir Cupara i Dejan Milosavljev

Leva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan

Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić

Bekovi: Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Lazar Kukić, Marko Milosavljević, Stefan Dodić, Nikola Zečević, Miloš Orbović, Predrag Vejin

Uz planiranih 18 sa ekipom će sve vreme trenirati golman Milan Bomaštar i desno krilo Uroš Kojadinović.

Dan ranije, okupiće se kandidati razvojnog tima i ono što je važno, sve vreme će raditi sa stručnim štabom „A“ selekcije.

Na spisku su: Andrej Trnavac, Dimitrije Jelić, Miloš Grozdanić, Marko Srdanović, Danilo Radović, Milan Jovanović, Milan Pušica, Nikola Zečević, Mirko Đurović, Veljko Popović, Nikola Ivanović, Ognjen Karlaš, Milan Milić, Uroš Kojadinović, Mateja Dodić, Uroš Pavlović, Luka Rogan, Marko Jevtić, Stefan Petrić, Nikola Perić.

Utakmica sa Finskom na programu je 27. aprila u finskom Vantu, nedaleko od Helsinkija sa početkom u 19 časova po lokalnom, odnosno 18 po srpskom vremenu.

Poslednja utakmica u kvalifikacionom ciklusu za EHF Euro igra se tri dana kasnije u 18 časova, pred novosadskom publikom u Spensu, kada u Srbiju dolazi Slovačka.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari