Saša Obradović: Delovali smo uplašeno, srljali iz greške u grešku 1foto Đorđe Kostić/Starsport

Srpski stručnjak je veoma teško podneo neverovatan pad košarkaša Monaka u trećoj deonici koja je bila prelomna za trijumf Olimpijakosa i plasman u finale Evrolige (76:62).

Monako je u prvom poluvremnu delovao kao bolja i kompaktnija ekipa. Na poluvreme je otišao sa 12 poena prednosti (29:41). Izgledalo je i da su Majk Džejms i Džordan Lojd, kao i Eli Okobo spremni da svoje saigrače povedu ka mestu u finalu, međutim, u nastavku su puleni Saše Obradovića jednostavno nestali sa terena.

Blamantno su izgubili treću četvrtinu, ubacivši svega dva poena za deset minuta, izjednačivši negativan rekord u Evroligi. Olimpijakos je treću deonicu rešio sa impresivnih 27:2 i time praktično rešio ishod utakmice.

Iako su bili debitanti na završnom turniru, puleni Saše Obradovića morali su daleko bolje da odigraju u drugom poluvremenu, posebno trećoj četvrtini.

– Nemam objašnjenje za ono što se dešavalo u trećoj deonici. Olimpijakos jeste pojačao stepen agresivnosti, a mi smo delovali uplašeno. Ne znam da objasnim šta se desilo. Možda je u pitanju neiskustvo, jer smo mi prvi put na finalnom turniru, a Olimpijakos je već osvajao trofeje u elitnom takmičenju – teško je Obradović pronalazio reči posle poraza od crveno-belih iz Atine.

– Prvo poluvreme smo odigrali odlično, držali smo se dogovora, kontrolisali dešavanja na parketu, imali dvocifrenu prednost. Usledila je treća deonica, o kojoj zaista ne mogu ništa više da kažem. Postigli smo samo dva poena, srljali smo iz greške u grešku, dozvoljavali lake poene sa druge strane – iskren je bio srpski stručnjak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari