Savo Milošević pristao na rizik zvani selektor Bosne i Hercegovine 1Foto: STARSPORT

Srpski sturčnjak postaće selektor zemlje svog rođenja i odrastanja.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine takvom je mesto za rad da je selektorima veoma teško da uopšte bilo šta planiraju na duži rok. Nekada je dovoljno da vežu dva remija ili poraza i da već ujutro budu bivši.

Meho Kodro je poslednji u nizu koji je na svom primeru pokazao koliko nelogičnosti postoji prilikom povlačenja poteza čelnih ljudi Fudbalskog saveza BiH. Uprkos tome što je jedan od najboljih fudbalera u istoriji naših komišija i što je već jednom vodio „zmajeve“ kao selektor, lako je smenjen nakon solidnih rezultata u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo.

Prema izvorima iz Bosne i Hercegovine, njegov naslednik postaće Savo Milošević. Ukoliko već u petak, nekadašnji trener Partizana, nešto kratko ljubljanske Olimpije biće promovisan kao selektor „zmajeva“.

Prema saznanjima komšijskih medija, Milošević je već sastavio spisak igrača na koje računa za naredne kvalifikacione runde u oktobru. BiH očekuju dueli sa Lihtenštajom 13. oktobra i tri dana kasnije protiv Portugalije.

Selekcija BiH je trenutno na četvrtom mestu grupe i nema velike šanse da se probije do prve dve pozicije, koje drže Portugalija i Slovačka.

Zajedno sa Savom u tabor reprezentacije BiH dolazi Nenad Cvetković, sa kojim je sarađivao u Partizanu i Olimpiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari