Foto: Rukometni savez Srbije

Rival Makedonija (nedelja, 19 časova), poražena u prvom kolu od Švedske 38:26 u Lundu, ali selektor Ljubomir Obradović, odnosno igračice, golman Marija Čolić i desni bek Jelena Lavko, pozivaju na oprez i shvataju protivnika ozbiljno.

– Šveđanke su bile favoritkinje u susretu sa Makedonijom i došle do pobede, međutim, ne obaziremo se na tu utakmicu, već na našu sa Makedonkama. To je ono što nas interesuje. Favoriti jesmo, ne samo na papiru, već to moramo da pokažemo i na terenu. Izabrali su halu Kale, manjeg kapacitta, gde možemo očekivati jednu dobru atmosferu. Drago mi je zbog toga, jer će nam poslužiti za naredne utakmice. Devojke moraju pritisak da osete na svojoj koži i reaguju na pravi način – kaže selektor Obradović:

Desni bek Jelena Lavko, poziva na oprez, kada su Makedonke u pitanju.

– Nisam očekivala tako ubedljiv poraz Makedonije u Švedskoj. Očekivala sam jači otpor. Makedonija je mlada reprezentacija sa mojom saigračicom Elenom Gjorgievskom kao liderom. Ona nije igrala u dvomeču prošlog aprila kada smo ih savladale oba puta u Skoplju. To je mlada ekipa predvođena sestrama Georgievski, grizu na terenu, grabe, grade igru, motivisane su. Ne smemo olako da ih shvatimo. Ne smemo da ih potcenimo – jasna je Lavko.

Golman Marija Čolić uverena je da će domaći teren doneti puno toga dobrog domaćem timu:

– Opravdali smo ulogu favorita protiv Faranki. Hvala Petrovcu još jednom na neverovatnoj podršci. Domaći teren je domaći teren. Kvalitet u poređenju sa Makedonkama je na našoj strani, ali domaći teren može biti vruć. Nadam se da ćemo sve biti na visini zadatka i da ćemo osvojiti bodove. Lako smo ih savladale u prijateljskim mečevima u aprilu, ali ovo je nešto drugačija priča. Verujem u svoj tim i našu pobedu.
Važni Linkovi