Španci uveravaju: Crvena zvezda pregovara sa Nikolom Kalinićem 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaš Barselone mogao bi po treći put da zaigra u crveno-belom dresu.

Iako u Barseloni ove sezone ima izuzetno važnu ulogu što pokazuje i podatak da je igrač sa najvećom minutažom u Evroligi, Nikola Kalinić će, po svemu sudeći, na kraju takmičarske godine napustiti Kataloniju, posle dve sezone.

Njemu za par meseci isitče ugovor sa Barsom, a kako u klubu ne postoji inicijativa za nastavak saradnje, Crvena zvezda je iskoristila momentum i započela pregovore.

Encestando, specijalizovani španski košarkaški portal piše da su dve strane u pregovorima i da bi lako moglo da se desi da proslavljeni reprezentativac Srbije po treć put u karijeri zaigra za Crvenu zvezdu.

Popularni Kalina je pre dve sezone napustio Mali Kalemegdan kao osvajač triple krune sa crveno-belima.

I tada je, navodno, imao želju da ostane, ali u Zvezdi nisu pravovremeno reagovali.

Kalinić je i u prvom mandatu u crveno-belom dresu, u sezoni 2014-15 osvojio triplu krunu nakon čega je otišao u Fenerbahče u kojem je proveo čak pet uspešnih takmičarskih godina.

U Barseloni nameravaju da Kalinića zamene Semijem Odželejem, košarkašem Valensije koji, navodno, namerava da napusti klub ako naredne seozne ne bude igrao u Evroligi.

Valensija je ostala deo elite u tekućoj sezoni nakon što je Gran Kanarija, kao osvajač Evrokupa, odlučila da odustane od učešća u eltinom klupskom rangu.

Kako se nije plasirala u plej-in, ostanku u Evroligi može da se nada ili dobijanjem specijalne pozivnice, odnosno potpisivanjem dugoročnog ugovora kao klub koji ima stabilne finansije, puno ulaže u rad mlađih kategorija i istovremeno gradi novu halu, odnosno kompletan sportski kompleks sa više terena.

Ne samo Odželeje, već i Kris Džons, odnosno Brendon Dejvis najavili su odlazak iz kluba ukoliko ne bude bio član Evrolige u takmičarskoj 2024/25.

U slučaju nekedašnjeg košarkaša Boston Seltiksa i Virtusa iz Bolonje odlazak je uslovljen isplatom obeštećenja, s obzirom na to da je Valensija prošlog leta za njegovo košarkaško znanje morala da plati velikanu iz Bolonje 300.000 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari