Spartak jesenji šampion – bez primljenog gola 1Foto: SPARTAKmedia

Igračice ŽFK Spartak, popularne „golubice“ su već u drugoj minuti stekle gol prednosti. Marcela je izvela korner sa leve strane dok je Nina Dorin bila najviša u skoku i trzajem glave smestila loptu u mrežu.

11.kolo Super lige Srbije, Gradski stadion u Subotic

ŽFK Spartak – ŽFK Požarevac 8:0 (3:0) i – 13:00 časova

Sudija: Međedović Jelena (Beograd). Pomoćne sudije: S.Bilić (Ruma), I.Jovanović (Beograd) Delegat: N.Radović (Novi Sad) STRELCI: Dorine Nina 2, 86’, L.M.Nascimento 5, 66’, V.Slović 29’, Frajtović 50, 53, 78’.

Na drugi gol se nije dugo čekalo. Marina Bradić je dugom loptom pronašla Ninu Dorin, a ova je fintom tela privukla ka sebi odbrambene igračice. Pomalo neočekivano ona je krenula napred, ali je loptu petom prosledila do Marcele koja u punom naletu šutira sa ivice šesnaesterca i povisuje rezultat na 2:0. U 29. minuti stvorila se gužva pred golom Požarevca, Marina Bradić šutira glavom, ali Milojević uspeva na kratko da odbrani svoj gol. Odbijenu loptu prihvata Violeta Slović i iz neposredne blizine loptu zakucava u mrežu.

Do kraja prvog poluvremena Spartak je imao još nekoliko lepih prilika, ali osim stative koju je pogodila Simona Krstanoska, Sandra Milojević je odličnim intervencijama sačuvala svoju mrežu. Na početku drugog poluvremena Anđela Frajtović je sa dva brza gola povisila rezultat na 5:0.

Šesti gol postiže Marcela na asistenciju Anđele Frajtović, a 12 minuta kasnije Anđela Frajtović se i po treći put upisuje u listu strelaca i to zahvaljujući izvanrednoj asistenciji Tijane Filipović. Poslednji osmi gol na današnjoj utakmici započela je Marcela prodorom po desnoj strani, zatim je precizno dodala loptu do Anđele Frajtović koja je bila u odličnoj prilici za postizanje gola, ali je nesebično loptu prosledila do usamljene Nine Dorin kojoj nije bilo teško da iz neposredne blizine postavi konačan rezultat od 8:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari