Spartak završio misiju 1Foto: Starsport

U revanšu Spartaka i Brondbija desilo se samo ono što se s velikom sigurnošću dalo pretpostaviti posle meča na stadionu Crvene zvezde, kada su Subotičani platili ceh evidentnoj razlici u kvalitetu i iskustvu, garniranih problemima sa povredama važnih igrača.

Na tadašnjih 0:2 Danci su dodali još dva gola pred svojim navijačima i tako završili u očekivanom plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, s tim što se naš mladi tim časno oprostio utešnim pogotkom za podnošljiviju eliminaciju (2:1).

Mada su se ponadali da mogu do čuda kao protiv praške Sparte, jer su od 10. minuta i crvenog kartona Kabonge imali čoveka više u borbi. Imali su i šanse, ali Đuričin, Čečarić i Đenić nisu znali da ih iskoriste, što je još više osnažilo odbrambeni mehanizam protivnika. Umesto da, po logici stvari, povede brojčano nadmoćniji sastav to je uradio oslabljeni, preko Kajzera u 67. minutu. Đenić je izjednačenjem u finišu meča “nacrtao” remi (80), ali je Viček sve osujetio tačnim šutem u nadoknadi vremena (90+2). Za vraćanje stvari u realnost, odnosno prolaz Danaca u završnicu borbe za LE i Spartakov povratak obavezama u Superligi, gde je već upisao tri poraza u četiri kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari