Sport klub: Dejan Santrač zabranio sudijama da koriste mobilne telefone na utakmicama 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Najbolje srpske sudije, po dolasku na mesta odigravanja utakmica, neće moći da koriste mobilne telefone, saznaje Sport klub.

Arbitrima je najnovija odluka saopštena na poslednjem seminaru u Staroj Pazovi.

Istovremeno, glavne sudije i mahači sa liste Mocart bet Super lige, dobili su i jasna uputstva o korišćenju mobilnih uređaja. Prema informacijama sa seminara iz Stare Pazove, dužni su da odmah po dolasku na delegiranu utakmicu ugase telefone. I nemaju pravo da ih koriste do odlaska sa stadiona.

Praktično, telefoni ne smeju da budu uključeni ni u poluvremenu.

Komisija u novom sazivu, na čelu sa predsednikom Dejanom Santračem, zauzela je stav da korišćenje mobilnih telefona, pogotovo tokom odmora, često nose potencijalni rizik. UEFA predviđa i zabranu gledanja spornih situacija na uređajima manjim od lap-topa. Često se dešavalo da u pauzi zovu znani i neznani, pojačavaju pritisak i unose dodatnu konfuziju unutar sudijskih timova.

Nova praksa zaživeće od narednog vikenda.

Ostaje da se vidi kako će najbolje srpske sudije biti kontrolisane, eventualno i sankcionisane za oglušivanje na uputvstva i smernike Sudijske komisije FSS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari