Srbija još voli rukomet: Meč sa Nemačkom najgledaniji TV sadržaj tog dana 1Photo by Starsport.rs

Utakmica drugog kola Svetskog prrvenstva u muškoj konkurenciji privukla ogromnu pažnju domaćeg auditorijuma.

Prema pisanju specijalizovanog portala Balkanhandball.com, utakmicuod 15. januara, na kanalima Radio televizije Srbije pratilo je 1.473.000 navijača. Sa udelom u ukupnom gledanju (šerom) od 22,7 odsto.

Da ljubitelji sporta u našoj zemlji i dalje vole ovaj sport, uprkos drastičnopj eroziji njegovog kvaliteta poslednjih decenija, govori i podatak da je druga najpraćenija emisija istog dana na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću imala čak 250.000 gledalaca manje.

Pri čemu treba uzeti u obzir da je deo TV publike sigurno izabrao da istu utakmicu Orlova i Pancera isprati putem jednog od Arena Sport kanala, Inače, izabranici Tonija Đerone su taj susret izgubili tesnom golom razlikom (33:34), pa su u novu grupu preneli bodove iz pobede nad Katarom.

Reprezentacija Srbije još ima priliku da ostvari izabrani cilj, a to je plasman u četvrtfinale šampionata i odlazak u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Za tako nešto potrebno je da bude odlična u duelima sa Norveškom (19. januar, od 20 časova i 30 minuta), Argentinom (21. januar, 15.00) i Holandijom (23. januar, 18.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari