Mađarska preokretom do pobede i prvog mesta, Srbija korak dalje od Evropskog prvenstva 1Foto: EPA-EFE/ZSOLT CZEGLEDI

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u Beogradu od Mađarske rezultatom 2:1 (2:1) u meču četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj.

U duelu na stadionu „Rajko Mitić“ Srbija je povela posle autogola Salajia u 10. minutu, dok su gosti do tri boda došli golovima Varge u 34. i Orbana u 36. minutu.

„Orlovi“ su prikazali još jednu neubedljivu partiju u kvalifikacijama za šampionat Evrope, ali, za razliku od prethodnih mečeva, ovog puta nisu uspeli da izbegnu kiks.

Srećom po selektora Stojkovića i njegov tim, reprezentacije koje se nalaze u kvalifikacionoj Grupi G su toliko loše da bi samo nekim čudom Srbija mogla da ostane bez plasmana na šampionat Starog kontinenta.

Uprkos trijumfu, i Mađari su pokazali da su prosečna ekipa, koja je sinoć dokazala da je dobro taktički vođena, disciplinovanija, a u pojedinim trenucima i motivisanija.

U utakmici koja je odigrana u čudnoj atmosferi, jer su se zbog kazne UEFA na tribinama uglavnom nalazila deca, domaćin je odigrao loše prvo poluvreme, pre svega u odbrani.

Činilo se da su „orlovi“ potcenili protivnika, naročito nakon što su došli u vođstvo, već posle desetak minuta igre.

Do poluvremena Mađari su pokazali da su disciplinovana ekipa, pa su bez panike, mirnom igrom iskoristili seriju grešaka defanzivaca rivala i stigli do preokreta.

U nastavku su igrači Dragana Stojkovića zaigrali znatno agresivnije, preuzeli terensku inicijativu, dok su se gosti povukli na svoju polovinu i čuvali prednost.

Srbija je stvorila nekoliko dobrih prilika, pre svega preko Dušana Vlahovića, međutim, golman Dibuš je sjajnim odbranama, ali i uz pomoć sreće, uspeo da sačuva mrežu.

Posle ove utakmice Mađarska je preuzela prvo mesto na tabeli Grupe G sa 10 bodova, Srbija ima sedam, Crna Gora pet, a Litvanija i Bugarska po dva boda.

U narednom kolu, koje se igra u nedelju 10. septembra, Srbija gostuje u Litvaniji, dok je reprezentacija Mađarske slobodna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari