Kad Srbija igra mečeve na Mundobasketu i gde možemo da gledamo "orlove"? 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Svetsko prvenstvo u košarci se održava od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, a Srbija se nalazi u B grupi.

Selektor Srbije Svetislav Pešić suočio se sa velikim brojem otkaza uoči samog prvenstva.

Na širem spisku nije bilo Nikole Jokića, Vasilija Micića i Nikole Kalinića iz različitih razloga; Jokić je želeo da se odmori od duge i naporne sezone, Micić je želeo da se što bolje spremi za debitantsku sezonu u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu – NBA, a Kalinić da zaleči povrede koje su ga dosta mučile tokom ove sezone.

Nešto kasnije sa proširenog spiska su zbog povreda otpali i Aleksej Pokuševski i Ognjen Jaramaz, pa će se Srbija na Mundobasketu pojaviti poprilično oslabljena.

Sve oči srpske javnosti biće uprte u novog kapitena reprezenatcije Bogdana Bogdanovića, a njemu će najveću podršku na parketu pružiti centar Nikola Milutinov od koga se očekuje da dominira pod koševima.

Prvi meč na Svetskom prvenstvu u Manili izabranici Svetislava Pešića igraće protiv Kine u subotu 26. avgusta od 14 časova po srednje-evropskom vremenu.

Meč drugog kola Srbija igra protiv Portorika 28. avgusta od 14 časova po srpskom vremenu, a u poslednjoj rundi grupne faze „Orlovi“ će 30. avgusta odmeriti snage sa Južnim Sudanom i to od 10 časova po centralno-evropskom.

Pre toga će „Orlovi“ odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Utakmice protiv BiH i Poljske su odigrane iza „zatvorenih“ vrata, a ono što ih tek očekuje je učešće na Akropolis Kupu, gde će im od 8. do 10. avgusta rivali biti Grčka i Italija.

Potom se košarkaška reprezentacija Srbije vraća u domovinu gde će 16. avgusta odigrati protiv Portorika u „Štark Areni“ poslednju pripremnu utakmicu uoči početka prvenstva.

Najkasnije dva dana uoči šampionata selektori će morati da saopšte konačni spisak igrača na koje računaju za samo prvenstvo.

Junajted medija je otkupila pravo prenosa Mundobasketa i svi mečevi će moći da se gledaju na kanalima Sport Kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari