Srbija novi-stari šampion Evrope u vaterpolu 1Foto: Tviter/ Vaterpolo Savez Srbije

Vaterpolisti Srbije osvojili su četrvrtu uzastopnu evropsku titiulu u vaterpolu. Oni su u finalu pobedili Španiju posle boljeg izvođenja penala 12:10 (7:7 je bilo u regularnom delu meča).

Nervozno su vaterpolisti Srbije „otvorili“ ovaj meč pa u prvoj četvrtini nisu postigli gol, no odbrana je bila na visokom nivou pa je u prvih osam minuta igre samo Maljarak Guelj pronašao put do mreže Branislava Mitrovića.

U drugoj četvrtini su se „Delfini“ probudili i počeli su da postižu golove, ali su i Španci bili odlični u napadu pa je posle 1:1 prvo naredno izjednačenje bilo 3:3.

Španija je povela sa 4:3 u poslednjim sekundama prvog poluvremena i u drugom poluvremenu je bila konstantno u prednosti od jednog gola sve do majstorije Dušana Mandića za 5:5, a naredno poravnjenje rezultata je bilo na kraju te deonice 6:6.

Iako je Nikola Jakšić na pet minuta do kraja doneo prednost Srbiji (7:6), Maljarak Guelj je na maetralan način poravnao rezultat, a u poslednjih tri minuta meča nismo videli više pogodaka.

Na petercima su „Delfini bili sigurni, precizni su bili Filip Filipović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Dušan Mandić i Milos Ćuk, dok je Branislav Mitrović odbranio udarac Fernandeza u trećoj seriji za veliko slavlje srpskih igrača u bezenu i četvrtu uzastopno osvojenu evropsku titulu.

Treće mesto osvojila je Hrvatska koja je u borbi za treće mesto pobedila Italiju sa 10:8, a naredno Evropsko prvenstvo će se igrati u Budimpešti 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari