Srbija pala za jedno mesto na listi favorita za osvajanje Mundobasketa 1Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Reprezentacija Srbije pala je za jedno mesto na najnovijoj listi favorita za osvajanje Svetskog prvenstva koju je objavila Svetska košarkaška federacija (FIBA).

Ekipa Svetislava Pešića sada se nalazi na devetom mestu, a Srbiju je prestigla Italija, pobednik nedavno održanog turnira „Akropolis kup“.

„Nikola Jokić nije dostupan ovog leta, bilo koja druga ekipa bi bez najboljeg igrača pala u top 10 listi, ali ne i Srbija. Jer još uvek imaju pouzdanog Bogdana Bogdanovića spremnog da preuzme, kao što je i učinio u prvoj utakmici po povratku sa 15 poena, sedam skokova i pet asistencija u pobedi nad Grčkom.

Tu je i Nikola Milutinov, Marko Gudurić može da zatrpa svakoga sa preko 20 poena, a oni imaju veliku dubinu sa mnogo momaka koji se raduju većoj ulozi u odsustvu Jokića i Vasilija Micića ovog leta. Malo je reći da su favoriti u grupi, ali su zadržali sećanje na 2019. i 2022. godinu, gde se njihovi dobri nastupi u grupnoj fazi nisu preneli u dobru košarku u eliminacionoj fazi“, piše u obrazloženju liste.

Najveći favorit za osvajanje zlatne medalje je reprezentacija SAD, a ispred Srbije su i Francuska, Australija, Slovenija, Nemačka, Španija, Kanada i Italija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari