Stefan Savić uoči meča sa Srbijom: Skupo ćemo prodati kožu 1EPA-EFE/ROBERT

Kao i reprezentaciji Srbije i fudbalerima Crne Gore meč u utorak uveče na stadionu „Rajko Mitić“ mogao bi da bude presudan u kvalifikacijama za plasman na naredno Evropsko prvenstvo.

Selektoru Miodragu Raduloviću jedino je sigurno da će Stefan Savić predvoditi saigrače protiv Srbije.

„Sokolovi“ imaju dosta kadrovskih problema, naročito u poslednjoj liniji. Marko Vešović je povređen, dok je Igor Vujačić suspendovan. Posledično, jedino su Stefan Savić kao kapiten ekipe i Adam Marušić na poziciji desnog beka sigurne opcije u odbrani naših južnih komšija.

Reprezentacija Crne Gore uoči meča u Beogradu ima dva boda manje u odnosu na drugoplasiranu Srbiju u grupi G kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Da bi u poslednje dve runde sami odlučivali o mestu na velikom takmičenju na kakvom nikada nisu bili, moraće da slave u prestonici Srbije.

Stefan Savić je izvesno vreme i živeo u Beogradu dok je nastupao za BSK iz Borče, pa Partizan. Pune tri godine bio je stanovnik srpske prestonice i nebrojano puta je igrao na stadionu „Rajko Mitić“.

– Očekuje nas teška utakmica, vrlo bitna za oba tima. U igri je drugo mesto, utakmica pred nama bukvalno rešava odlazak na Euro i mislim da ćemo biti spremni da ostvarimo pozitivan rezultat – uveren je kapiten reprezentaicje Crne Gore.

Janso je i iskusnom defanzivcu da njegovi saigrači poprilično euforično dočekuju meč koji će se odigrati u utorak uveče.

– Moramo da budemo realni. Euforije uvek ima i tako treba da bude dok postoji šansa da se plasirate na Evropsko prvenstvo, ali jedino što mogu da obećam ispred ekipe je da ćemo dati sve od sebe. Svaki rezultat je moguć, a čvrsto stojim iza toga da ćemo skupo prodati kožu – slikovit je bio Savić u razgovoru za Vijesti, u opisu psihičkog stanja „Sokolova“.

Iako nije u potpunosti spreman, Savić će sigurno nastupiti protiv reprezentacije Srbije.

– Srbi su ofanzivno prikazali jednu od najkvalitetnijih partija, ali Mađari su koristili njene slabosti i iskoristili svaki kiks. Odigrali su pametno, priveli meč kraju, čak imali i šansu za treći pogodak. Srbija je imala šanse koje je propustila i sigurno će sada imati još veći pritisak da nas pobedi. Ali, siguran sam da možemo da odigramo kvalitetno. Teško je odbraniti se od Srbije, a sigurno će krenuti ofanzivno od starta. Moramo da izdržimo te nalete i probamo da ih ugrozimo kao što je to Mađarska uradila u oba meča. To je recept kako treba da izgledamo.

Srbija će biti oslabljena neigranjem Dušana Vlahovića, koji je prethodni meč dveju reprezentacija u Podgorici rešio sa dva pogotka u završnih petnaestak minuta.

– Da je tu, to bi Srbiji dalo više opcija u napadu, protiv nas je ušao i dao dva gola. Svakako naš protivnik ima mnogo ofanzivnih igrača i opcija, ali ima i nedostatke.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari