Stolica: Bitno je kako ćemo da zatvorimo utakmicu 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Fudbaleri Partizana igraju večeras (20.00) u Nišu protiv Radničkog, derbi meč drugog kola Superlige Srbije. Trener crno-belih Ilija Stolica rekao je da njegova ekipa poštuje tim Radničkog, ali da će kao i u svakoj utakmici ići na pobedu.

„Radnički je odigrao u prvom kolu mnogo bolje nego što je to pokazao rezultat (0:4 protiv Crvene zvezde) i jasno nam je da ćemo pred sobom imati ekipu koja ima zdrave i realne ambicije. Trudićemo se da od početka nametnemo naš stil igre. Ali, kako bude odmicala utakmica odgovaraće i nama jer ćemo se prilagođavati na teren, hvataćemo svoj ritam, svaki minut koji zajedno provedemo na terenu je jako važan. Nije važno kako ćemo otvoriti utakmicu nego kako ćemo je zatvoriti“, rekao je Stolica.

On je dodao da Radnički ima kvalitet u svim linijama i da će njegova ekipa pokušati da neutrališe njihov napadački potencijal, ali i da iskoristi prednosti koje ima, da nametne svoj ritam.

„Tomislav Sivić je jedan od naših cenjenijih trenera koji je dugi niz godina pokazivao kvalitet i kod nas i u inostranstvu. U prvom kolu u prvih 20, 25 minuta Radnički je više puta pogodio okvir gola, imao je ogroman broj stopostotnih šansi. Imaju brze i kvalitetne napadače, znamo šta nas čeka, spremni smo na to. Mnogi njihovi igrači su prošli našu školu, imaju mlade reprezentativce sa velikim iskustvom igranja u Superligi i inostranstvu, mnogo zanimljivih igrača na svakoj poziciji“, smatra Stolica.

Prvi trener crno-belih objavio je i da se posle bolesti Ljubomir Fejsa ove nedelje vratio treninzima i da ne zna koliko će moći da ga koristi u predstojećoj utakmici, kao ni Fusenija Dijabatea koji je obavio šesti trening sa ekipom.

„On je voljan da igra, postepeno ga uvodimo i spremamo dugoročno za duele koji nas čekaju. Svi su nestrpljivi, ali moramo da budemo pametni, da ga koristimo i doziramo na optimalan način, da na minimum smanjimo mogućnost povrede. On će putovati sa nama u Niš, želimo da bude uz ekipu i upozna se sa načinom rada“, rekao je Stolica.

Klub neće dovoditi novog napadača posle odlaska Marka Milovanovića u Almeriju, Stolica smatra da je za sada „dovoljno kvalitetno ovo što imamo“, da klub mora da se ponaša razumno, ali i da bi trebalo da se oslanja na svoju decu.

Superliga Srbije 2. kolo

Novi Pazar – Čukarički        20.00

Radnički (N) – Partizan       20.00

*Subota

Crvena zvezda – Kolubara  20.00

Mladost GAT – Vojvodina  20.00

TSC – Javor    20.00

*Nedelja

Radnički 1923 – Mladost   17.30

Napredak – Voždovac         20.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari