Svetsko prvenstvo u veslanju nastavlja se kvalifikacijama za plasman u polufinale, na Adi Ciganliji srpski reprezentativci nastupaju u četiri discipline 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srpski reprezentativci u skifu, Nikolaj Pimenov i Jovana Arsić, zatim dvojac Mačković – Vasić i muški dubl Filipović i Beđik boriće se u sredu za dalji plasman u kvalifikacijama četvrtog dana Svetskog prvenstva u veslanju koje se od 3. do 10. septembra održava u Beogradu.

Repesaži u praveslačkim disciplinama otvoriće jutro na Savskom jezeru. U deset grupa koje ćemo gledati od 9:30 do 11:30 za dalji plasman boriće se žene u singl skulu kao i muškarci u istoj disciplini.

Za njima odmah slede repesaži u mešovitom dubl skulu, a posade će biti raspoređene u četiri grupe. Nakon ovih trka uslediće dve grupe repesaža u disciplini dubl skul za žene.

Prve četvrtfinalne trke zakazane su za neki minut pre pola 12 i to u muškom i ženskom skifu, gde će se veslači i veslačice, podeljeni u po 4 grupe, boriti za plasman u polufinale šampionata.

Nikolaj Pimenov će u prvoj grupi za protivnike imati veslače iz Španije, Grčke, Bugarske, Kanade i Monaka, dok će se Jovana Arsić oprobati protiv Japanke, Francuskinje, Amerikanke, Španjolke i Norvežanke.

Nakon skifista na vodu u borbi u četvrtfinalu izlaze posade lakog muškog skifa i dubl skula, da bi se nakon njih, u četiri grupe posade muških dvojaca borile za plasman u polufinale.

U ovoj disciplini gledaćemo naš dvojac, u sastavu Martin Mačković i Miloš Vasić, u terminu od 13:18. Naši reprezentativci odmeriće snage protiv posada Slovenije, Italije, Irske i Kine.

Srpska posada u sastavu Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik u disciplini muški dubl skul izlazi na vodu u 14 časova kada će se u okviru treće grupe boritti za prolaz u polufinale. Naši veslači za protivnike imaće posade Austrije, Švedske, Kine, Hrvatske i Francuske.

Trke posada koje se ne bore za medalje, već za plasman na konačnoj listi Svetskog prvenstva 2023, zatvoriće četvrti dan. Veslači će se takmičiti u disciplinama skif, laki skif, dvojac i dubl skul u muškoj kategoriji sa ukupno 23 posade, dok se u ženskoj kategoriji za plasman na finalnoj listi bore reprezentativke sedam zemalja u disciplini skif.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari