Svi tereni do 1. septembra 1Foto: Pixabay/Blueeyes

U Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“ u Požarevcu završeni su radovi na uređenju školskog dvorišta postavljanjem behaton ploča kao i novi sportski tereni za košarku, odbojku i rukomet, sa tartan podlogom.

Ostaje da se završi uređenje terena za mini-sportove do 1. septembra. U školskom dvorištu biće postavljeno 10 klupa. Planirano je i da se u jednom delu dvorišta napravi letnja učionica. Po rečima direktora Gorana Segera, škola je prošle godine konkurisala kod Fonda OBS.

– To su sredstva Ministarstva pravde koja se vraćaju, a odobrena su nam u vrednosti od 3,8 miliona dinara za uređenje dvorišta, izjavio je Seger. Krajem 2019. godine školi su odobrena sredstva iz budžeta grada u visini od oko tri miliona dinara i nakon tendera i urađene tehničke dokumentacije krenulo se sa radovima. Sada postoje idealni uslovi za sva gradska i regionalna sportska takmičenja, pored uobičajenih školskih aktivnosti, rekao je Seger. Direktor se oglasio i povodom nedavnog oštećenja školske fasade. „Suočeni smo sa vandalskim činom i mi to sada moramo da popravljamo. Koristim priliku da apelujem na sve ljude i decu da ono što već imamo i čuvamo.“

Ovi tekstovi su deo projekta ulaganja u život, sufinansirani sredstvima grada Požarevca. Stavovi izneti u ovim tekstovima ne izražavaju nužno stavove finansijera ovog projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari